Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı Ziyaret Etti.

12.11.2014

Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe NESİBOVA ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Uzman Nuriye KADIOĞLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı makamında ziyaret ettiler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN ve Üniversitemizde eğitim gören 5 Azerbaycan uyruklu öğrencinin de katıldığı görüşmede Doç. Dr. NESİBOVA ve Uzman KADIOĞLU, Üniversitemizin yapılanmasını, akademik ve fiziki gelişimini, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'tan dinledi.

Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören Azerbaycan uyruklu öğrencilerin yaşadıkları sorunların çözümüne ilişkin olarak üniversite rektörleriyle görüşmelerde bulunan NESİBOVA, öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenerek problemlerin çözümünde yardımcı olmak istediğini belirtti.

Bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlerken, stratejik hedeflerimizin gerçekleşmesinin uluslararası işbirliklerinden ve yabancı uyruklu öğrenci sayımızın artmasından geçtiğini belirten Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti şu şekilde ifade etti:

"Geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz yabancı uyruklu öğrenci alımına yoğun bir ilgi gerçekleşirken, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi ve Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi programlarında toplamda 10 adet Azerbaycanlı öğrencinin bulunması bizleri memnun etmektedir. Yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen gün arttığı üniversitemizde öğrenciler gönül rahatlığıyla eğitimlerini sürdürmektedir. Ve onların sorunlarıyla ilgilenip yaşadıkları problemlere çözüm üretmek bizim görevimizdir. Ülke olarak ticaret, ekonomi ve kültürel konularda birçok ortak protokollerin ve anlaşmaların gerçekleştiği Azerbaycan ile Türkiye arasında, eğitim ve bilimsel alanlarda yapılan işbirlikleri ve öğrenci değişimlerinin bizim için önemli olduğunu ayrıca belirtmek isterim."

Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören Azeri öğrencilerin yaşadıkları sorunların çözümüne ilişkin yürütülen proje kapsamında gerçekleşen ziyarette Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe NESİBOVA, başta Azerbaycan uyruklu öğrenciler olmak üzere Ordu Üniversitesi'ndeki tüm öğrenci sorunlarının çözümlerinde göstermiş oldukları ilgiden dolayı Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'a teşekkürlerini ileterek Azerbaycan yazılı yöresel el dokuma halı minyatürü hediye etti. Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ ise ziyaretin anısına Üniversite logomuzun bulunduğu plaketi Doç. Dr. NESİBOVA'ya takdim etti.