Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

28.10.2014

Ulu önder Atatürk’ün “En Büyük Eserimdir” diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin, 91. Yıldönümünü büyük bir coşku ve mutlulukla kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.

Yüce milletimizin azmi, iman gücü ve birbirine kenetlenişinin en güzel örneği ile vuku bulan kurtuluş mücadelesinin ardından Cumhuriyet rejimine geçilmiş, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu inancı ile de tarihte ender kaydedilen bir başarı bizlere nasip olmuştur. Öyle ki Kurtuluş Savaşı; milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise; yeniden dirilişimizin yegane simgesidir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin önünde uzanan bu aydınlık yolda, emin adımlarla yürüyeceğine inancımız tamdır ancak millet olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden daha çok ehemmiyet vermemiz gereken bir süreçten geçtiğimizi de unutmamak gerekir. Zira birlik ve beraberliğimiz minvalinde alacağımız her darbe bizleri mirasımızı gelecek koşullara aktarmamız konusunda engelleyecektir. Yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Cumhuriyeti, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve inkılâplarına her zaman ve her koşulda sahip çıkacaktır.

Bizler de üniversite olarak, ayrıştırmaya dönük kışkırtmalara fırsat vermeden, tarihi mirasımızın sorumluluğunu hissederek, bu günü kavrayan birlik ve beraberlik duyguları içerisinde ve geleceğe ışık tutan, ilimle irfanla yoğrulan, milletimizin ulvi değerlerine bağlı, en müreffeh ve en medeni toplumu oluşturacak nesiller yetiştirmeyi şiar edindik. Türkiye Cumhuriyeti ancak bu şekilde "ilelebet payidar kalacaktır."

Büyük Önderimiz Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının eşsiz dehalarının ürünü olan Cumhuriyetimizin yıldönümünü kutlamanın haklı gururu ve onuru içerisinde; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi ve isimsiz kahramanlarımızı saygıyla anar, Cumhuriyet Bayramımızı en yürekten ve kalbi duygularımla kutlarım.

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ