ODÜ, Başarılı İş Adamlarını Öğrencileriyle Buluşturuyor.

27.10.2014

Ordu Üniversitesi Kurumsal Gelişim Koordinatörlüğü, "Üniversite ve Özel Sektör İşbirliği Seminer Günleri" kapsamında bölgemizde bulunan gıdadan tekstile, inşaattan eğitime, sağlıktan turizme farklı alanlarda faaliyet gösteren ve kurumsal kimlikleriyle uzun yılların tecrübelerini faaliyet gösterdikleri alanlara yansıtan şirketlerin üst düzey yöneticilerini Üniversitemizde ağırlıyor. Bu kapsamda Fen Edebiyat Fakültesi Seminer Salonunda gerçekleşen söyleşiye Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray YILDIZ konuşmacı olarak davet edildi.

ODÜ Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şermin Tağ KALAFATOĞLU'nun ev sahipliğinde gerçekleşen söyleşiye, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü 1986 yılı mezunu Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray YILDIZ, birçok yerli ve yabancı firmada bölüm şefliğinden genel müdürlüğe kadar birçok pozisyonda çalışmış olup Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya'da bulunarak hem kültürel açıdan hem de kişisel gelişim açısından edindiği tecrübeleri katılımcılarla paylaştı. Türkiye Çimento sektörünün Türkiye'de gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmalarındaki önemine değinerek Genel Müdürlüğünü yürüttüğü Ünye Çimento'nun tarihçesine de kısaca değinen YILDIZ, kurumsal vergi rekortmeni olduklarını ve 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer aldıklarını dile getirdi.

Yöneticilik ve liderlik kavramlarının tanımıyla başladığı sunumunda, "Planla, Organize et, Koordine et, Kontrol et, Motive et" başlıkları altında yönetme sanatının detaylı şemasını katılımcılarla paylaşan YILDIZ, liderlerin özelliklerine de değinerek liderlerin hayal kurmayı seven, yapacakları işe vizyon yükleyen, nerede olduklarını ve nereye gitmek istediklerini bilen, stratejik düşünebilen, çözüm odaklı, risk alabilen, rekabetçi, aynı şeye bakıp farklı görebilen, fırsat yaratabilen, oyunun kurallarını değiştirebilen, değişim ve dönüşüm gereksinimine ihtiyaç duyan insanlar olduklarını belirtti.

İş dünyasında kuşakların olduğunu ve bu kuşakları "Sessiz Kuşak, Seri Üretim Kuşağı, X Kuşağı, Y Kuşağı, Z Kuşağı" olmak üzere 5' e ayıran YILDIZ, kuşakların oluşmasındaki nedenlerini anlatarak günümüzde yaşayan gençlerin Y Kuşağı içerisine girdiğini vurguladı. Ayrıca kuşaklar arasındaki farklılıkları da anlatarak yeni neslin neler istediğini ve onlarla iletişime geçebilmenin de yollarını söyledi.

ODÜ'lü gençlere başarılı olmaları için tüyolar da veren YILDIZ, meraklı olmalarını, farklılık yaratmalarını ve bir işi yaparken tutkulularını ortaya koyarak o işe başlamalarını istedi.

"Üniversite ve Özel Sektör İşbirliği Seminer Günleri" kapsamında gerçekleşen söyleşi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ ve ODÜ Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şermin Tağ KALAFATOĞLU'nun Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray YILDIZ'a plaket ve çiçek takdim etmesiyle sona erdi.