"Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi" Projesinin Açılışı Yapıldı.

30.09.2014

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun yürütücüsü ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortağı olduğu projenin Sinema Otel'de gerçekleşen "Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi" Projesinin açılış kokteyline katıldı.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat AKGÜN'ün açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe; Vali irfan BALKANLIOĞLU, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, OTSO Başkanı Servet ŞAHİN, OTSO Meclis Başkanı Ufuk ÜNAL, ODÜ'lü akademisyenler ve idari personel katıldı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve 12 aylık bir dönemde Ordu, Giresun ve Samsun illerinde yürütülecek olan proje; bölgede faaliyette bulunan makine imalatçılarını kapsamakla birlikte özelde gıda işleme makineleri yapan imalatçılar ile personelinin, imalatla doğrudan ilişkili olarak imalat yöntemlerini, imal edilen ve yeniden yapacağı makinelerin bilgisayar ortamında projelendirilmesi, saklanması ve çoğaltılması vb. konularda duyduğu ihtiyaçların karşılanması, bilgisayar ortamında çizilen makine parçalarının imalatı için gerekli olan CNC eğitimlerinin verilmesi, ayrıca imalat faaliyetleri ve ürün için gerekli olan Kalite Yönetim Sistemi ve CE işaretlemesi dokümantasyonunun hazırlanması için gerekli faaliyetlerin yapılmasına yönelik olacak.

Makinelerin imalatını yapan işletmelerin elektronik ortamda imal edecekleri makinelerle ilgili olarak; projelendirme, arşivleme ve çoğaltma yapmaya başlayacağını, imal edilen makinelerde standardizasyon sağlanacağını dile getiren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat AKGÜN, "Bu projeyle birlikte Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001) ve CE işaretlemeleri konularında bilinçlendirme oluşacak, verilecek sertifikalar, dokümantasyon ile bilgisayar destekli talaşlı imalat teknolojileri (CNC) ve Solidworks eğitimi ile de bölgesel olarak bir farkındalık yaratılacak" dedi.

Proje kapsamında düzenlenecek olan eğitimlere endüstri meslek lisesi mezunu  ustaları, meslek yüksekokulu mezunu makine teknikerleri, fakülte mezunu mühendis ve teknik öğretmenlerinden oluşan toplamda 45 kişi katılacak olup; Teknik Resim ve Temel Malzeme Bilgisi, Temel Bilgisayar ve Solidworks, Iso 9001 Kalite Yönetim Sistemi, CNC Programlama ve Uygulamaları olmak üzere 4 farklı derste toplamda 45 saatlik eğitim verilecektir.

Proje, 1 Eylül 2014 - 31 Ağustos 2015 tarihleri arasındaki 12 aylık bir dönemi kapsayacaktır.