ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ'ın, 19 Eylül Gazileri Anma ve Atatürk'ün Ordu'ya Gelişinin 90. Yıl Dönümünü Kutlama Mesajı

19.09.2014

19 Eylül Günü, 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik Rütbesi ve Gazilik unvanının verilmesi dolayısıyla tüm yurtta "Gaziler Günü" olarak kutlanırken, Mustafa Kemal'in 1924 tarihinde Ordu'ya gelişinin de yıl dönümünü ifade ederek bizler için iki ayrı önem kazanmaktadır.

Gaziler Günü olarak kutladığımız bu günde vatanı uğruna ölümü göze almış Türk askerlerinin "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyerek savaştığı Kurtuluş Savaşı'nda destanlar yazan şehit ve gazilerimiz, bizler için övünç ve gurur kaynağıdır. Bu savaşa önderlik yapan Atatürk'ün, 1924'teki yurt gezileri kapsamında gerçekleştirdiği Ordu ziyaretinde Ordu halkı üzerinde bıraktığı iz ise, 90. yıl dönümünde de hala ilimizde yaşamaktadır.

Bu vatan toprakları gazi ve şehitlerimizin Türk Milleti'ne emanetidir. Gazi Mustafa Kemal'in en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni yine onun işaret ettiği hedef doğrultusunda ilerletmek; gelecek nesillere, muasır medeniyetler seviyesine erişen bir Türkiye Cumhuriyeti şeklinde aktarmak ise bizim görevimizdir.

Bu sorumluluğun bilinciyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milletimizin aziz gazilerini omuz omuza verdikleri mücadele dolayısıyla minnet ve şükranla; ülkemiz için canlarını hiçe sayan manevi değerlerimizin en yüce makamlarına erişen şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ

Ordu Üniversitesi Rektörü