ODÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Yeni Dönem Hazırlıkları Sürüyor.

15.09.2014

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, yürütülen çalışmaları yerinde incelemek amacıyla sürdürdüğü birim ziyaretleri kapsamında ODÜ Diş Hekimliği Fakültesinde incelemelerde bulundu.

Ordu ve ilçelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen hastalara da hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, alınacak ilave üniteler ile fakülte binası önüne yapılacak ek bina inşaatı hakkında detaylı bilgi aldı.

Ziyareti sırasında Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'a Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol ÇANAKÇI, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Cankat KARA ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Melih ÖMEZLİ ile Fakülte Sekreteri Şakir DURGUN eşlik ettiler.

Ek Bina İçin Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan Onay Geldi

Diş Hekimliği Fakültesinin tarihi bir bina olması sebebiyle Anıtlar Yüksek Kurulundan alınan izin sonucunda onay çıkması üzerine fakülte önüne yapılacak ek binanın inşaat çalışmalarına hız verildi. 300 m2 alan üzerine çelik konstrüksiyondan inşa edilecek ek bina sayesinde, hastalara verilen hizmet kalitesinin artırılması planlanmaktadır.

İki katlı olarak planlanan ek binanın alt katı taşınır depo ve idari birimlerin odalarına ayrılacakken üst kat ise yemekhane, kafeterya ve dinlenme alanları olarak inşa edilecektir. Böylelikle fakültedeki idari birimlerin ek binaya taşınması neticesinde öğrencilerin mesleki araştırmaları için kullandıkları laboratuar ve hastalara ayrılan oda ve bekleme salonlarının da genişletilmesi düşünülmektedir.

Diş Hekimliği Fakültesine 16 İlave Ünite

Kurulduğundan bugüne yaklaşık 80 bin hastanın muayene olduğu Diş Hekimliği Fakültesinde günlük ortalama 200 ila 250 hastaya bakılmakta olup Diş hastalıkları ve tedavisi, ağız diş ve çene cerrahisi, ağız diş ve çene radyolojisi, endodonti, ortodonti, pedodonti, periodontoloji, protetik diş tedavisi gibi oldukça geniş alanda hastalara hizmet verilmektedir.

35 ünite ile hasta kabulüne devam eden Diş Hekimliği Fakültesine yeni alınması planlanan 16 adet ilave üniteyle verilen hizmetin kalitesinin arttırılması ve aynı anda daha çok hastaya bakılması hedeflenmektedir. Bu sayede hastaların bekleme süresi kısalacak olup hasta yoğunluğu da en aza indirilecektir.

Yetkin ve etik değerlere sahip diş hekimleri yetiştirecek eğitimi, bilimsel veriler ışığında en çağdaş şekilde uygulayan ve hasta tedavilerinde modern bilimsel metotlarla dünya standartlarında kaliteli sağlık hizmeti sunan, Diş Hekimliği Fakültesinin çalışmalarını inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ bilgi ve birikimlerini hasta odaklı hizmet anlayışı ile birleştiren akademisyenlere, sağlık personellerine, araştırmacı ruhları ve kaliteli bir şekilde aldıkları eğitimleri sayesinde Üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak olan öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Daha fazla hastaya güvenli ve temiz bir ortamda tedavi olmanın rahatlığını yaşatan Diş Hekimliği Fakültesinin çalışmalarını başarılı bulan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, şunlara değindi:

"Diş Hekimliği Fakültemiz yetkin tecrübe ve donanıma sahip hekim kadrosu, gerekli tıbbi donanımı ve zengin alt yapısıyla hem Ordu'ya hem de civar illerden birçok kişiye uluslararası kalite standartlarında hizmet anlayışı sunmaktadır. Bilimin rehberliğinde edinilmiş farkındalıkla, çözüm üreten, araştıran, özgüveni yüksek genç diş hekimlerinin yetiştirilmesi ve gelen hastaların memnuniyet içerisinde hastaneden ayrılması adına geliştirilen çalışmalar sayesinde Diş Hekimliği Fakültesi kapasitesini gün geçtikçe arttırmaktadır. Bu bağlamda gerçekleştirilen tüm fiziksel ve akademik gelişmeler Üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak, Türkiye ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer almamızı sağlayacaktır."