İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN'dan ODÜ'ye Ziyaret

11.09.2014

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyarette eğitim alanındaki gelişmeler ve kurumlar arası işbirliği üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Ordu Üniversitesi ile olan işbirliğinin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü TÜRKKAN, 10.09.2014 tarihinde meclisten geçen "Torba Yasası" ile ilgili de Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'a bilgi verdi. Türkiye genelinde 35 bin öğretmen atamasının yapılacağı düzenleme kapsamında Ordu iline de toplam 307 kadro ayrıldığını, 45 branşta toplam 307 öğretmen ataması gerçekleşeceğini ifade eden TÜRKKAN, atamaların yeni eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirtti. Uzun süredir kamuoyunda tartışmalara yol açan yasa ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ ise eğitime yapılan bu katkıyla ilgili memnuniyetini dile getirdi.

"Eğitime Yapılan En Küçük Katkıyı Dahi Önemsiyoruz."

Toplumların çağdaşlaşma yolundaki ilerlemelerinin ve bilimin önündeki engelleri aşmanın eğitimden geçtiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, yeni atamaların genç öğretmenlere ve ilimize hayırlı olmasını temenni ederek şunları vurguladı:

"Eğitim alanında yapılan en ufak bir gelişmenin dahi toplumların gelişmesi ve ilerlemesine büyük katkı sağladığının bilinciyle bu yönde atılan her adımı sevinçle karşılıyoruz. Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerine bakıldığında sağlıktan ekonomiye ulaşımdan çevreye her alanda yaşanılabilir çağdaş bir dünya oluşturmanın bilimsel ilerlemelere bağlı olduğunu ve bunun temelinde de eğitimin ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Dolayısıyla toplum olarak eğitim alanındaki eksikliklerimizi tamamlamak için herkesin gayret göstermesi inancındayım.  Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte  bilgiye ve bilginin kaynağına ulaşmada geçmiş yüzyıllara oranla ciddi bir ilerleme kaydedilen günümüzde Ordu Üniversitesi olarak genç neslin tam donanımlı olarak yetişmesi ve kendilerinden sonra gelecek nesillere faydalı bireyler olmaları yolunda tüm akademisyenlerle birlikte her türlü gelişimi destekliyoruz."