ODÜ, Yeni Öğrencilerini Kayıt Kabul İrtibat Bürosuyla Otogar'da Karşılıyor

02.09.2014

Türkiye'nin en çok tercih edilirlik oranıyla dikkat çeken üniversiteleri arasında yer alan Ordu Üniversitesi'ne yerleşmeye hak kazanan adaylar için kayıtlar başladı.

1-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayıt döneminde adayların mağduriyet yaşamamaları adına bütün önlemleri alan Ordu Üniversitesi, gerçekleştirilecek olan kayıtlar için Ordu Otogarı'nda "Kayıt Kabul İrtibat Bürosu" açtı.

Ordu Üniversitesi, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2014 yılında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucu üniversiteyi kazanan öğrencilerin kesin kayıt işlemlerinde zorluk yaşamamaları için Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı personeli öncülüğünde Kayıt Kabul İrtibat Bürosuyla rehberlik hizmeti sunuyor. Ayrıca otogardan fakülte ve yüksekokullardaki kayıt bürolarına öğrencilerin ulaşımını kolaylaştırmak adına belirli aralıklarla ücretsiz servisler düzenliyor.

Ordu Emniyet Müdürlüğü'nden İlk Adımda Dost Eli

Ordu Emniyet Müdürlüğü 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilk defa kayıt yaptıracak olan öğrencilere yol göstermek, yasadışı örgütlerin tuzaklarına karşı uyarmak için Cumhuriyet Yerleşkesi, Ünye ve Fatsa Birimleri, Teknik Bilimler MYO, Sosyal Bilimler MYO, Mesudiye MYO olmak üzere 6 noktada stant açtı. "İlk Adımda Dost Eli" projesi kapsamında gerçekleşen, polis ve öğrenci ilişkilerini güçlendirmek, terör örgütlerinin propagandalarını etkisiz hale getirmek amacıyla açılan standlar kayıt süresi boyunca öğrenci ve ailelerin hizmetine sunuldu.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından açılan stantda biri bayan olmak üzere görevlendirilen üç polis; Ordu Üniversitesine kayıt yaptıran öğrencilere eğitim hayatları boyunca karşılaşabilecekleri olumsuz durumlar hakkında bilgi verirken; ailelere de uyarıda bulunarak çocuklarının arkadaş ve ailelerini mutlaka tanımalarının gerekli olduğunu vurguladılar.

Hilenin örtülü yalan olduğunu ve öğrencilerin bu hilelere kanmaması gerektiğini belirterek öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunan görevli polisleri ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, iki yıldır bu yararlı hizmeti gerçekleştiren ve Türkiye'nin genelinde yapılan uygulama için Ordu Emniyet Müdürlüğüne ve Ordu'da huzuru sağlayan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ederek öğrenci ve ailelerini standlara davet etti. Ordu Üniversitesinin genel öğrenci profilinden memnun olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, bu yararlı uygulamalarla ailelerin çocuklarını güvenilir ellere teslim ettiklerini bilmelerini istedi.