Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

29.08.2014

92 yıl önce aziz Türk Milleti kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen müttefik güçlere karşı; yılar süren savaşlar neticesinde yaşamış olduğu tüm ekonomik sıkıntılar ve imkansızlıklara rağmen din, dil, ırk farkı gözetmeksizin kadın-erkek, genç-yaşlı bir bütün olarak omuz omuza bağımsızlık mücadelesini başlatmış ve 30 Ağustos 1922 tarihinden itibaren de taarruz ateşiyle eşi benzeri görülmemiş 'tam bağımsız' bir toplumun varoluş mücadelesini zaferle taçlandırmıştır.

Tarihe damga vuran bu yüce zafer; yok oldu gözüyle bakılan milletimizi, vatan ve bayrak uğruna verdiği onurlu mücadeleyle tek vücut yapmış, esaret içinde yaşayan diğer tüm uluslara da örnek teşkil etmiştir. Bizler de ulus olarak ecdadımızdan kalan bu mukaddes mirasımıza sahip çıkarak, şanlı zaferimizden her koşulda ilham almaya devam edeceğiz.

Ordu Üniversitesi olarak öncelikli sorumluluğumuz geleceğe yön verecek, evrensel bilime katkı sağlayacak aydın gençler ve bilim insanları yetiştirmektir. Bunun yanı sıra ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı değerli emanetin sorumluluğunu taşıyan, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığıiçinde, gençlerimizi bilim, kültür, sanat ve teknolojiyle donatarak; onları küresel sorunlardan haberdar ederek; saygılı, çalışkan, üretken ve nitelikli birer gençlik  olarak yetişmeleri için öncü olacağız.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yılı vesilesi ile öncelikle Ortadoğu topraklarında var olan savaşın ve dünyada diğer devam eden tüm savaşların, terör ve şiddetin bir an önce son bulmasını temenni ederek, bu topraklarda hür yaşamamız için birçok fedakarlıkta bulunan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bütün kahraman şehit ve gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yüce milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek şuur, azim ve kararlılık bizlere her zaman ışık olmaya devam edecektir.

Sevgi ve Saygılarımla…”

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ