ODÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Özel Yetenek Sınavlarına Rekor Başvuru Gerçekleşti

24.08.2014

Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında öğrenci alacak olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği Bölümü Özel Yetenek Sınavı ön kayıtlarında rekor başvuru gerçekleşti.

18-22 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleşen ön kayıtlarda 1224'ü erkek ve 339'u bayan olmak üzere toplamda 1563 kişi ön kayıt yaptırdı.

2014 yılına ait YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan puan almış olan 1563 aday 26-27 Ağustos tarihlerindeki yetenek sınavında parkuru en kısa sürede tamamlamak için ter dökecekler.

Bu sene ilk defa öğrenci alımı yapacak olan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne 40 öğrenci alımı gerçekleştirilecek olup Spor Yöneticiliği Bölümü 1. ve 2. Öğretim programlarına ise toplamda 80 öğrenci alımı yapılacaktır.

Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu spor salonunda gerçekleşecek olan yetenek sınavlarında aday öğrenciler öne düz takla, denge, engel geçişi, slalom, top değiştirme ve sıçrama olmak üzere 6 istasyondan oluşan koordinasyon parkurunu en kısa sürede bitirmeye çalışacaklar. Adaylar yetenek sınavı tarihi öncesinde parkurda denemeler yaparak en iyi sonucu almak için çalışmalara başladılar.

Bünyesinde 6 öğretim üyesi ile 2 öğretim elemanı bulunan BESYO, yetenek sınavının yapılmasının ardından bu sene içerisinde 1563 aday öğrencinin içinden sınavları başarıyla bitiren 120 kişiyi kabul ederek toplamda 200 öğrenciyi ağırlayacak.

Ön kayıtlar sırasında BESYO'yu ziyaret ederek gerçekleşen kayıt işlemlerini ve öğrencilerin çalışmalarını izleyen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, ön başvurularını gerçekleştiren öğrencilere başarılar diledi. BESYO'nun her geçen yıl öğrenci sayısını ikiye katlamasına vesile olan BESYO Müdürü Ceyhan TARAKÇIOĞLU ve diğer akademisyenlere çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, ileriki yıllarda burada okuyan ya da mezun öğrencilerin ulusal ve uluslararası arenada Ordu Üniversitesinin adını duyuracaklarına olan inancının tam olduğunu belirtti.