ODÜ ve İŞKUR İşbirliğiyle Toplum Yararına Projeler Hayata Geçiriliyor

21.08.2014

Ordu İŞKUR İl Müdürü İsa KAYMAK ve İŞKUR Şube Müdürü Kayhan KARA, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı makamında ziyaret etti.

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında çalışanların durumlarının ve proje detaylarının görüşüldüğü nezaket ziyaretinde daha önceki yıllarda başlayarak 2014'te devam eden bu projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi, projenin Üniversitenin diğer ilçelerdeki fakülte ve meslek yüksekokullarını kapsayacak biçimde daha da genişletilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplum Yararına Çalışma Projesinin işsiz vatandaşlara geçici olarak iş temini sağladığını ve iş alışkanlığı kazandırdığını belirten İŞKUR Müdürü KAYMAK, söz konusu projenin amaç ve hedeflerini aktararak Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'a proje kapsamındaki çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Ayrıca Ordu Üniversitesinin Fakülte ve MYO'larındaki öğrencilere yönelik, öğrencilerin mezuniyet sonrasında iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak ve daha sağlam adımlarla iş hayatında ilerleyebilmek adına onlara yol gösterici nitelikte İŞKUR bünyesiyle yapılabilecek kariyer günleri, seminer ve kursların düzenlenmesi üzerine yeni projelerde ortaklaşa işler üretilebileceği konusu üzerinde duruldu.

Bunların yanı sıra 22-23 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "1. Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (1.ORDİS52)" için destek sağlayan Ordu Üniversitesi'ne teşekkürlerini ileten İŞKUR Müdürü İsa KAYMAK, beyaz eşyadan otomotive, tekstilden gıdaya, turizmden inşaata, eğitimden sağlığa kadar toplamda 52 firmanın katılımıyla gerçekleşecek olan bu fuarın iş arayanlarla iş verenleri buluşturacağını, Ordu Üniversitesi son sınıf öğrencilerinin ise doğrudan doğruya firmalarla görüşerek iş olanağı bulabileceğini dile getirdi.

Bilgi, beceri ve potansiyel işgücünü oluşturacak olan öğrenci ve nitelikli işgücünün, birçok farklı alanda faaliyet gösteren firma temsilcileriyle görüşmelerinin her iki taraf içinde fırsatı avantaja dönüştürmenin en güzel örneklerinden biri olacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, "1. Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (1.ORDİS52)"nda iş gücünü arz edenlerle talep edenler, bir arada olacağından ötürü memnuniyet duyduğunu, Ordu Üniversitesinin şehir ile üniversite birlikteliğini sağlamak adına bir adım daha ileriye gittiğini belirtti.

Üniversite ve İŞKUR arasında kurulan güçlü bağların, işsiz gençlere istihdam sağlamasına olumlu etkide bulunacağını, girişimci ve nitelikli personel yetişmesinin önünü açacağını, hem Ordu ili ve bölgemize hem de ulusala yansıyarak sosyo-ekonomik olumsuzlukları azaltacağını dile getiren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ; şunları söyledi:

"İŞKUR'la gerçekleştirilen 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' kapsamında Üniversitemiz, 33'ü kadın 17'si erkek olmak üzere toplamda 50 kişiye istihdam sağlamakta ve Üniversitemizin fiziksel gelişimine bağlı olarak da personel ihtiyacımız her geçen gün artmaktadır. Üniversitemiz ve İŞKUR arasındaki sıkı ilişkiler sayesinde devam edilen projeler ihtiyaçlar dahilinde uzatılabilecek olup toplum yararına gerçekleşen başka projelerde de ortak hareket etmeyi temenni ediyoruz. Dolayısıyla öncelikle böyle bir projenin altyapısını oluşturarak kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirdikleri işbirliğine bağlı Ordulu vatandaşlara gelir kapısı sağladıkları için İŞKUR Müdürü İsa KAYMAK ve tüm İŞKUR çalışanlarına, ardından bu özverileri dolayısıyla Ordu Üniversitesinin daha da güzelleşmesi adına görev alanları içerisinde fedakarca çalışmalar ortaya koyan Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamındaki bütün elemanlara teşekkür ediyorum."