Ordu Üniversitesi, Yüzde 95,4'lük Doluluk Oranıyla Fark Yarattı

06.08.2014

2014-2015 eğitim-öğrenim döneminde daha iyi bir üniversitede öğrenim görmek adına birçok zorlu dönemi atlatan üniversite öğrenci adayları, tercih döneminin de bitmesiyle bu zorlu maratonu tamamladılar.

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Ordu Üniversitesi, fakültelerindeki lisans programlarında yüzde 94,16'lık, meslek yüksekokullarındaki ön lisans programlarında ise yüzde 96,1'lik doluluk oranıyla tercih edilirlik oranını yükseltti. Lisans ve ön lisans olmak üzere genel toplamda ise yüzde 95,4'lük oranıyla Ordu Üniversitesi, tercih edilirliliğiyle ön plana çıkmayı başardı.

Ordu Üniversitesinin lisans programlarında açılan 1644 kontenjanın 1548'i dolarken, ön lisans programlarında ise açılan 2901 kontenjanın 2788'i öğrenciler tarafından tercih edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Üniversitenin hem akademik hem de fiziki alanda kısa sürede çok hızlı bir gelişim gösterdiğini ve 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde yapılan tercihler sonunda gelen öğrencilerle bir kat daha büyüdüğünü dile getirerek şunları belirtti:

"Tercihler sonunda lisans ve ön lisans programlarımızda açılan 4545 kontenjanımızın 4336'sı dolarak yüzde 95,4'lük bir tercih edilirlik oranı sağlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ek yerleştirmeler ve özel yetenek sınavıyla öğrenci alımı yapacak programlarımıza gelecek öğrencilerimizle birlikte bu oranın yüzde yüzlük seviyelere yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Üniversitemizin tercih edilirlik oranının her sene yüksek rakamlarda olduğunu görmek bizim için oldukça sevindirici bir durum. Dolayısıyla genç yaşımıza rağmen kat ettiğimiz yolda doğru ve geleceğe yönelik adımlar attığımızı, her geçen gün daha da ileriye giderek sınırlarımızı - hem eğitim alanında hem de fiziksel anlamda - genişlettiğimizi daha net görebilmekte ve bu verimli çalışmalarımızın sonucunda da nitelikli kadrolarımızla birlikte öğrenci sayımızda bir ilerleme kaydetmekteyiz.

Bu sene içerisinde açılan programlarımızın da yüzde yüzlük doluluk oranına sahip olması ise öğrencilerimize istihdam potansiyeli yüksek ve onların geleceğini şekillendirecek bölümler sunduğumuzun en belirgin göstergesidir.

Ordu Üniversitesi'nden mezun olacak her öğrencimizin bizim geleceğe yansımamız olacağı inancıyla, 2014 LYS tercih sonuçlarına göre Edirne'den Kars'a; Hatay'dan Sinop'a kadar tüm illerimizden bizi tercih ederek Ordu Üniversitesi ailesine katılan lisans ve ön lisans öğrencilerimizi, gösterdikleri azim ve başarıdan dolayı tebrik ediyor; eğitim hayatları boyunca başarılarının devamını diliyorum. "