Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

23.07.2014

Demokratik ve şeffaf bir toplum yaşamı için her türlü fikrin özgürce tartışılmasında önemli bir zemin oluşturarak bir milletin müşterek sesi olan, olaylara farklı açıdan bakabilmemizi sağlayan, evrensel etik değerler kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren basın mensuplarımız, görevlerini birçok zorlu şartlar altında sürdürmektedirler.

Modern dünyada bilgiye ulaşmak kadar doğru ve kesin bilgiye ulaşmak da çok önemlidir. Yazılı, görsel ve işitsel kanallar aracılığıyla ülke ve dünya haberlerini bizlere ulaştırarak görev ve sorumluluklarının bilincinde olan basınımız, ilkeli ve dürüst yayıncılık sınırları içerisinde toplumumuza rehberlik etmektedirler.

İçinde yaşadığımız toplumun milli ve kutsal değerlerine sahip çıkan tüm ulusal ve yerel basınımızın değerli temsilcilerinin, basında sansürün kaldırılmasının 99. yıldönümü olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ

Ordu Üniversitesi Rektörü