Ünye İİBF, Hızla Yeni Döneme Hazırlanıyor

21.07.2014

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde kullanılamaz halde olan atıl yapılar, yeni bir görünüme kavuşarak işlevlik kazanıyor.

Ordu Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığınca "Ordu Üniversitesi Ünye ve Fatsa Birim Binaları 2014 yılı Büyük Onarım İşi" adı altında 2014'ün Nisan ayında ihalesi yapılan Ünye İİBF Lojman binası çalışmalarına Haziran ayı içerisinde başlandı.

Çalışmalar kapsamında binanın tüm elektrik-su-kalorifer tesisatları, kapı, döşeme, duvar, korkuluk, seramikleri yenilenecek;  iç - dış boyaları yapılacak ve binaya ısı yalıtımlı pencereler yerleştirilecek olup verimli bir kullanım alanının oluşturulması planlanmaktadır. Temmuz ayı itibariyle duvar yıkım-kırım işlemlerinin başlandığı ve tuğla duvar örme işlemlerinin gerçekleştirildiği binada çeşitli m2'lerde 14 oda oluşturulmaktadır.

Fakültedeki akademik ve idari personelin ofis ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturulan 14 odanın ana fakülte binasındaki yoğunluğu azaltacağını ve bazı birimlerin yeni düzenlenen binaya taşınacağını dolayısıyla öğrencilere yeni yaşam alanları sunulacağını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ünye İİBF'deki inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nedim DİKMEN, Fakülte Sekreteri Necati KESKİN ve büyük onarımın inşaat kontrolörü olan İnş. Mühendisi Vuslat Varol ÇOLAKOĞLU'ndan bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, çalışmalarla ilgili olarak şunlara değindi:

"Ünye İİBF, gün geçtikçe öğrenci sayısını ve buna paralel olarak akademik ve idari personelini artıran fakültelerimizden birisi. Dolayısıyla kapalı alan ihtiyacı da gün geçtikçe artmaktadır. Yeni eğitim-öğretim döneminde 3000'in üzerinde öğrencinin bir arada olacağı fakültemizde Eylül 2014'te hazır hale gelmesini hedeflediğimiz eski lojman binasının güzel bir görünüme kavuşup işlevsel bir yapıya dönüştürülmesiyle ana fakülte binasındaki yoğunluğu azaltmayı planlıyoruz. Böylelikle hem akademik ve idari personelimiz için çalışma alanları oluşacak hem de öğrencilerimizin eğitim alanları genişlemiş olacak. Bu çalışmaların 3 ay gibi kısa bir sürede bitirilerek faaliyete geçirilmesi için çaba sarf eden tüm çalışma arkadaşlarıma sürdürdükleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum."