ODÜ, “İngilizce Makale Yazımı” Üzerine Gerçekleşecek Atölye Çalışmalarıyla Akademik Çalışmaların Önünü Açıyor

16.07.2014

Amerika Birleşik Devletleri Massasoit College’da öğretim üyesi olan Christina BIRMINGHAM TULUM ve The Academic-Industry Research Network Direktörü, University of Massachusetts ve ITT Technical Institute’de dersler veren Öner TULUM, Ordu Üniversitesi Kurumsal Gelişim Koordinatoru Yrd. Doç. Dr. Şermin TAĞ KALAFATOĞLU eşliğinde Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı makamında ziyaret ettiler.

Gerçekleşen ziyarette Kurumsal Gelişim Koordinatörlüğü’nün akademik verimliliğe katkıda bulunmak amacıyla düzenleyeceği eğitsel seminerlerin bir parçası olan “İngilizce Makale Yazımı” konusunda gerçekleşecek etkinliklerin detayları görüşülürken, bu etkinlikler çerçevesinde desteklerine başvurulacak Christina BIRMINGHAM TULUM ve Öner TULUM'un da bu konudaki görüşleri dinlenildi. Etkinliklerin gerçekleşmesi adına iletişimi sağlayan Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şermin TAĞ KALAFATOĞLU, eğitsel seminerlerin 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde başlayacağı konusunda bilgi vererek atölye çalışmalarıyla öğretim elemanlarının akademik çalışmalarını İngilizce olarak yazma ve yayınlama sürecinde önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, akademisyenlerin verimliliklerine katkıda bulunacak uluslararası işbirliklerinin önemine dikkat çekerek, üniversitenin uluslararası alanda temsilinde yabancı dilde yayımlanan dergilerde Ordu Üniversitesi öğretim elemanlarının çalışmalarının yer almasının gerekliliğine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

"Ulusal ve uluslararası alanda gelişen bir üniversite olarak yabancı dil konusundaki hassasiyetimizi en başından beri belirtiyoruz. Gelişimin vazgeçilmez bir parçası olan dil öğrenimi, öğrencilerimiz için olduğu kadar akademik ve idari çalışanlarımız için de hassas bir konudur. Zira bugün olduğu gibi yakın gelecekte de, gerçekleştirdiğimiz işbirliklerine istinaden dil konusundaki hassasiyetimizin ne kadar önemli olduğu çok daha açık ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan Üniversitemizin yabancı dil eğitim kalitesini, alanında uzman öğretim üyelerinin desteğiyle, uluslar arası dil öğretim standartlarını esas alarak artırmak adına, Yurt içi ve yurt dışındaki kurumlarla işbirliği yaparak üniversitemizin uluslararasılaşma sürecine katkıda bulunan saygıdeğer hocalarımıza teşekkür ediyorum."