ODÜ, "Toplum Yararına Çalışma Projesi" Kapsamında İŞKUR ile Olan İşbirliğini Devam Ettiriyor

26.06.2014

Ordu Üniversitesi, İŞKUR ile "Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında  gerçekleştirmiş olduğu işbirliğini devam ettirerek işe ihtiyacı olan Ordulu vatandaşlara istihdam sağlamaya devam ediyor.

Proje kapsamında Teknik Bilimler MYO'da 4, Diş Hekimliği Fakültesi'nde 3, Sosyal Bilimler MYO'da 3, Fatsa MYO'da 2, Ünye İİBF'de 2, Ünye MYO'da 1, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisi'nde 10 ve Cumhuriyet Yerleşkesi Merkez Kampüs alanında 25 kişi istihdam edilmiş olup bu çalışanlar, çiçek düzenlemeleri ve mevsimlik çiçek dikimi, fidan dikimi,  çimlendirme,  yeşil alanların düzenlenmesi, bakım ve onarımı, çevre temizliği, toprak tesviyesi çalışmalarında görev aldılar.

"Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında 33'ü kadın, 17'si erkek olmak üzere toplamda 50 kişiye istihdam sağlayan Ordu Üniversitesi, 20 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanmış olan proje süresini 3 ay daha uzatma kararı aldı.

Çalışanların arasında kadınların fazlalığına dikkat çeken Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, kadınların iş hayatında etkin rolünün bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağına, toplumsal hayatta daha fazla sosyalleşmeleri adına artı bir değer katacağına değinerek şunları dile getirdi:

"Türkiye’de her dört kadından yalnızca biri istihdam edilmektedir. Kadınların ekonomik fırsatlara erişiminin sağlanması, iş yaşamında karşılaştıkları ayrımcılığın kalkması ve sosyal hayatta hak ettiği yeri alması konusunda sarf ettiğimiz çaba bu oranın daha da makul bir sayıya ulaşması adınadır."

Engelli vatandaşların da yer aldığı çalışanlar arasında hiçbir zaman iş aksaması olmadığına ve zorlanmadan uyumlu bir çalışma ortamında kendilerine verilen bölge sınırları içerisinde verimli bir şekilde çalıştıklarını belirten Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, "İŞKUR bünyesinde çalışan geçici personelin fedakarca iş üretmeleri ve yapılan bütün işleri layıkıyla yerine getirmeleri 'Toplum Yararına Çalışma Projesi'nin ne kadar faydalı olduğunu ortaya koymaktadır. Ordu Valiliği başta olmak üzere İŞKUR'a bu tür çalışma alanlarında ortak paydayı sağladıkları için teşekkür ediyoruz." dedi.

Gerekirse bu sürenin daha da uzatılabileceğini belirten Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, "Üniversitemiz büyümekte ve çalışma alanları da her geçen gün artmaktadır. Bu alanların artması ise daha fazla iş gücü ihtiyacını doğuracak ve işsizlik sorunu yaşayan insanlara bir kapı olacaktır. Kampüs alanlarımızın bakım ve onarımı için eğer bu ek 3 aylık süreden fazlasına ihtiyaç duyulursa bu konuda İŞKUR'la gerekli adımlar atılarak projeye devam edileceği inancındayım." şeklinde konuştu.