OKÜP (Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu) Toplantısı Ordu Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

17.06.2014

Orta Karadeniz Bölgesinde bulunan 8 üniversite rektörünün imzaladığı bir protokol ile oluşturulan OKÜP (Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu) toplantısının 6'ncısı 15-17 Haziran 2014 tarihleri arasında Ordu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Ordu'da gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın ev sahipliği yaptığı Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) toplantısına; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Hüseyin AKAN, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BİRCAN, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus BEKDEMİR, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahir KADAKAL, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Temel BAYRAK, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman EĞRİ, Üniversite Genel Sekreterleri, Bilgi İşlem Daire Başkanları, Öğrenci İşleri Daire Başkanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Açılış Toplantısında yaptığı konuşmasında Orta Karadeniz Bölgesi Üniversitelerini Ordu'da ve Ordu Üniversitesi'nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. YARILGAÇ; rektör ve rektör yardımcılarının, bilgi işlem daire başkanlarının ve öğrenci işleri daire başkanlarının toplantıları sonucunda, birçok konuda karşılaşılan problemlerin çözüme ulaşacağını dile getirerek Ordu Üniversitesi'nin 2006'dan itibaren gerçekleşen gelişim süreci hakkında sunum yaptı. Gelişen ve gelişmeye devam eden Ordu Üniversitesi ve diğer üniversiteler için bu toplantıların önemli olduğunu ve tek başına altından kalkılamayacak problemlerin çözülmesinde önem arz ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, şunlara değindi:

"OKÜP Toplantılarının üniversitelerde yaşanan sıkıntıların aşılması ve kaynakların verimli ve doğru kullanılması açısından bizlere çok faydalı olmaktadır. Etkin bir güç olma yolunda, bilişim çağında donanımlı, gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek gençler yetiştirmek amacıyla üniversitelerimizin ilgili kalemlerindeki bütçelerini üniversitelere fayda sağlayacak şekilde kullanmak ve az bütçeyle daha kaliteli işler çıkarabilmek gereklidir. Dolayısıyla diğer üniversitelerle işbirliği içerisinde olmak sorunların altından kalkmayı kolaylaştırmakta ve ileriye yönelik neler üretebileceğimizle ilgili ufkumuzu açmaktadır. Bu bakımdan geleceğe dair daha başarılı işler yapabileceğimizi umarak OKÜP bünyesinde bulunan ve toplantıya katılan Rektörlere, Rektör Yardımcılarına, Daire Başkanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür ediyor, toplantıların faydalı geçmesini temenni ediyorum."

OKÜP Toplantılarında Gündem Yoğun Geçti

Fen Edebiyat Fakültesi Seminer Salonu'nda gerçekleşen OKÜP Açılış Toplantısı'nın ardından Rektörler ve Rektör Yardımcıları, Bilgi İşlem Daire Başkanlıkları ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları arasındaki grup toplantılarına geçilerek gündem maddeleri çerçevesinde görüşmeler yapıldı.

Rektör ve Rektör Yardımcılarının yaptığı toplantılarda, iktisadi işletmeler ve kantinlerin çalışmalarında hukuki alanda karşılaşılan problemler, öğrenci işleri daire başkanlığı ve bilgi işlem daire başkanlığının karşılaştığı problemler ile vakıf ve iktisadi işletmelerin çalışma sistemlerinde karşılaşılan sorunlar hakkında gündem oluşturularak çözümler üretildi.

Bilgi işlem daire başkanlıklarının yaptıkları toplantılarda; bilişimde güvenlik politikaları, NAC çözümleri, Open Source yazılımlar, üretilen yazılımların paylaşılması, bilgi işlem uzman personel ihtiyacı, platform bünyesinde Teknopark çalışmaları üzerine görüşmeler yapıldı.

Öğrenci işleri daire başkanlıklarının yaptığı görüşmelerde ise idari yapılanmalar, yurtdışından öğrenci alımı ile ilgili karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, AKTS uygulamaları ile ilgili yapılan çalışmalar, YÖKSİS çalışmaları, Yükseköğretim Kurumlarında önlisans ve lisans düzeyinde programlar arasında geçiş, çif anadal, yandal için kurumlararası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin uygulamalar, pedogojik formasyon uygulamaları, eğitim öğretimle ilgili yükseköğretim kurulu'nun yayınladığı yönetmelik ve yönergelerin uygulanmasında birlikteliğin sağlanması ile uygulamada çıkan sorunlar ve çözümleri üzerine bilgi alışverişi sağlandı.

Katılımcılar Ordu Şehir Gezisi ile Yorgunluk Attılar

Gerçekleşen OKÜP (Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu) Toplantıları sonunda bütün grupların genel değerlendirme toplantısı ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Toplantılar sonucunda ilgili birimlerin aldığı kararların okunarak karar metni olarak kayda geçirilmesiyle OKÜP Toplantıları sona erdi.

OKÜP toplantılarına katılan Rektörler, Rektör Yardımcıları ve üniversitelerin daire başkanları, yoğun çalışma temposunun sonunda yorgunluklarını; şehir turu, Boztepe, Yason Burnu ve sahil gezileriyle attılar.