Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencileri, ODÜ Turizm Otelcilik ve Uygulama Restoranı'nı Gezdiler

11.06.2014

Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, ODÜ Teknik Bilimler MYO Yerleşkesi içinde bulunan İktisadi İşletme Müdürlüğü Turizm ve Otelcilik Uygulama Restoranı'nı gezerek teorikte öğrendiklerini uygulamalı olarak görme imkanı buldular.

Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden 4 öğretmen ve 34 öğrenciye, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet KABACIK, Yrd. Doç. Dr. SAFFET SARI, Öğr. Gör. MERYEM SET, İktisadi İşletme Sorumlusu Süleyman YARAR eşlik ederken Meslek Lisesinin 10. ve 11. sınıflarının Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı'nda okuyan öğrenciler, ODÜ'nün Uygulama Restoranı'nda mutfak bölümünü de ziyaret ederek kullanılan malzemeler ve yiyeceklerin hazırlanması aşamasıyla ilgili olarak bilgiler aldılar.

Öğrencilerin iş alanlarıyla ilgili kaygılarını gidermek, mutfak ve restoran kısımlarıyla ilgili teknik bilgiler edinmelerini sağlamak, kaliteli hizmetin titizlikle nasıl yerine getirilebileceğini göstermek amacıyla ODÜ Uygulama Restoranı'nda öğrenmek istedikleri soruları akademisyenlere ve restoran çalışanlarına soran Kız Meslek Lisesi öğrencileri, müşteriden sipariş alma ve servis yapma kısmından yiyecek hazırlama teknik ve becerilerine, personel yönetimi ve motivasyonundan restoran mönüsünde yer alan yiyecekleri mutfakta hazırlama deneyimine kadar bütün sorulara yanıt buldular.

Akademisyenler, Uygulama Restoranı'nın çalışma esaslarından bahsederek gelen müşterilere kaliteli hizmet sunmanın önem arz ettiğine değinirken ikinci, hatta üçüncü bir dil öğrenmenin de meslekte çok büyük bir artı sağlayacağını belirttiler.  Bunun yanı sıra üniversitemizin ilgili programları olan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve bu sene açılacak olan Aşçılık programından bahsederek öğrencilere bu alanların avantajlarını ve meslek bulmadaki kazanımlarını, bu tür işletmelerle iş hayatında büyük tecrübeler edinebileceklerini belirtmelerinin ardından öğrenciler Uygulama Restoranı'ndan ayrıldılar.