Ordu Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kontenjanını Artırdı

09.06.2014

Ordu Üniversitesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında yurt dışından gelecek olan öğrencilere kapılarını açtı.

Üniversitemiz ilk defa 2013-2014 eğitim öğretim yılında 12 yabancı uyruklu öğrenci kabul etmiş olup, yeni eğitim-öğretim döneminde ise 141'i 4 yıllık programlara, 36'sı da 2 yıllık programlara olmak üzere toplamda 177 kontenjana yurt dışından öğrenci kabul edebilecektir.

Farklı ülkelerde yapılan sınavlar ile TÜBİTAK'ın tanıdığı ve katıldığı uluslararası bilim olimpiyatlarında dereceye girenler ve ortaöğretim not ortalamasına göre üniversitemize yapılan başvurular, "Yurt Dışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi" gereğince değerlendirilecek ve yeni dönemde üniversitemizde öğrenim görme hakkını kazanan öğrenciler belirlenecektir.

Uluslararasılaşma sürecinde önemli bir adım olan yurtdışından öğrenci kabulü üniversitemizin tanınırlılığını uluslararası boyuta taşımakla kalmayıp, Ordu ilinin de bu anlamda dışa açılmasına önemli katkı sağlamış olacaktır.

Halihazırda üniversitemizin farklı birimlerinde eğitim görmekte  olan 12 yabancı uyruklu öğrenci sayısı yeni dönemde kontenjanın dolması durumunda 189'a yükselecektir. Gerek üniversite tanıtım fuarları etkinlikleri ve yurt dışı bilimsel etkinlikleri, gerekse Erasmus ve Mevlana değişim programı hareketlilikleri ve her sene aramıza katılan yeni öğrencilerin üniversitemizi ve Ordu'yu yurt dışında tanıtmaları sayesinde bu sayının her yıl artarak üniversitemizi hak ettiği yere taşıyacağı inancındayız.

Ordu Üniversitesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Yurt Dışı Öğrenci Kabul Kontenjanları

BİRİM

Akkuş Meslek Yüksekokulu

TOPLAM

177

Not: Ayrıntılı tablo, www.odu.edu.tr sayfasının duyurular kısmında "2014-2015 Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenciler İçin Başvuru Kılavuzu" adlı başlıkta yer almaktadır.