ODÜ'de "5. Münazara Turnuvası Final Maçı" düzenlendi

29.05.2014

Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından "5. Münazara Turnuvası Final Maçı" düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Seminer Salonu'nda büyük bir katılımla gerçekleştirilen ön elemeler ve eğitimlerin ardından yarı final, final maçlarının düzenlendiği turnuvaya akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Bu yıl beşincisi düzenlenen turnuva ile Ordu Üniversitesi münazara takımı belirlenmiş oldu.

Öğrencilerin fikir alışverişini kuvvetlendirmek ve iletişim kültürünün oluşmasını sağlamak adına gerçekleşen münazara yarışmasında "Kalkınma köyden mi başlar sanayiiden mi?", "İnsan İhtiyacı sınırsızdır, ihtiyaçlar sınırlıdır.", "İnsan ihtiyacı sınırlıdır, ihtiyaçlar sınırsızdır.", "Nüfus planlaması yapılmalıdır", "Nüfus planlaması yapılmamadır." konuları öğrenciler tarafından kıyasıya tartışılarak heyecanlı anlara sahne oldu.

Çekişmeli geçen maçlar sonunda ikişerli takımlar halinde A takımına seçilen Meliha DEDE ve Tahir GÜNDÜZ birinci takımda; Büşra ÇELİK ve Muhammed Ferit YILDIZ ikinci takımda; Muhammet Mert İÇ ve Muhammet KARA üçüncü takımda; Kübra ŞENYURT ve Ahmet Can GEZEK dördüncü takımda yer aldı. B Takımına ise Şenel ÇELENK, Beyzanur ZENGİNCE, Büşra ATEŞ, Engin AKKAN seçildi.

Düzenlenen final müsabakalarında başarılı performansları sayesinde öne çıkan A takımına seçilen ikişerli gruplar ve 4 kişiden oluşan B takımı önümüzdeki sene yapılacak olan ulusal turnuvalarda üniversitemizi temsil edeceklerdir.

Kulübün akademik danışmanlığını yapan Öğr. Gör. Reşit AKDAĞ tarafından tüm yarışmacılara başarı belgesi verilirken finale kalan takımlara ise başarı belgesinin yanında çeşitli hediyeler takdim edildi.