ODÜ'lü Öğrenciler "Naat Yarışması"nda Gönülleri Fethetti

29.05.2014

Ordu Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı Türkçe Kulübü tarafından, edebiyat dünyasında şiirin burçlarında açan en güzel çiçek olarak tanımlanan “Na’t Yarışması” düzenlendi.

Morfoloji binası konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, ODÜ’lü akademisyenler, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Sunuculuğunu Esra IRAZ ve Asım ERKOL’un yaptığı, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışma, naat okuma ve naat yazma olarak iki farklı alanda tertip edildi. Yarışmada, önce naat okuma alanında finale kalan 9 yarışmacı şiirlerini okurken ardından naat yazma alanında ilk üç sırayı alan genç şairler, kendi yazdıkları naatları seyirciyle paylaştılar. “GÜL" kokularının eksik olmadığı ve duygusal anların yaşandığı yarışma, salonu dolduran seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Akademik danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Nuh DOĞAN'ın yaptığı Türkçe Kulübü'nün organize ettiği "Naat Yarışması"nda jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, Naat okuma alanında birinciliği “Yâ Resûlallah” adlı şiirle Ömer Şamil İLHAN, ikinciliği “Kırk Yaşındasın” adlı şiirle Emine SENCAR, üçüncülüğü ise “İstemem” adlı şiirle Abdüssamet NACAK elde etti.

Naat yazma alanında ise Cansu DEMİROĞLU “Şehr-i Gurbetten” adlı şiirle birinci; Durmuş GÖNEN “Na’t” adlı şiiriyle ikinci; Nurhayat ÖZTÜRK ise “Cahiller Cesur Olur” adlı şiiriyle üçüncü oldu.

Birincilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere çeyrek altın hediye edilen yarışmada, yarışmacılara ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN ve İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU takdim etti.