Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ Ulubey'de Yerel Dinamikleri Ziyaret Etti

28.05.2014

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık  YARILGAÇ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN eşliğinde Ulubey Meslek Yüksekokulu'ndaki incelemeler çerçevesinde Ulubey Kaymakamı Emrullah TEMİZKAN ve Ulubey Belediye Başkanı İsa TÜRKCAN'ı da makamında ziyaret ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Ulubey MYO'daki incelemelerini kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, Ulubey Kaymakamı Emrullah TEMİZKAN'dan ilçenin durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak Ulubey MYO'nun ilçeye yaptığı katkıların artırılması ve öğrenciler için daha cazip bir hale getirilmesi için Kaymakam TEMİZKAN'la fikir alışverişinde bulundu.

Ardından Ulubey Belediye Başkanı İsa TÜRKCAN'ı seçimde gösterdiği başarıdan dolayı tebrik ederek Ulubey MYO'nun, Ulubey'in ayrılmaz bir parçası haline geldiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, 'İlçemiz artık MYO'ya sahip çıkmalı ve her zaman yanımızda hissettiğimiz desteklerini artırarak devam ettirmeliler. Öğrenci sayımızı hızla artırarak kaliteli bir üniversite öğrenimi sunmanın yanında, içinde bulunduğumuz topluma da ekonomik anlamda katkı sağlama niyetindeyiz. Ancak burada bazı hassasiyetleri de gözetmemiz gerek. Ulubey'in merkez nüfusu ile öğrenci sayımızı dengelemek durumundayız. Plansız ve hesapsız, adeta günü kurtarmak adına atılan adımlar ileride çok değişik sosyal, kültürel ve ekonomik problemlere kapı arayabilir. Dolayısıyla sağlıklı ve kalıcı bir gelişme ivmesi yakalamak istiyoruz. Bunun için de ilçenin paydaşlarından azami katkı istiyoruz' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'a teşekkür eden Ulubey Belediye Başkanı TÜRKCAN ise, Ulubey MYO'daki fiziki ve akademik gelişmelerin ilçenin sosyal ve ekonomik yapısı üzerinde direkt etki ettiğini ve büyük katkı sağladığını belirterek, özellikle yurt konusu ve öğrencilerin sosyalleşebilecekleri alanların artırılması noktasında gerekli çalışmaların ivedilikle gerçekleştirileceğini kaydetti.

İncelemelere Ulubey Meslek Yüksekokulu'nda devam eden Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, MYO Müdürü Doç. Dr. Zekai TARAKÇI'dan bölümler, eğitim-öğretim faaliyetleri ve fiziki durum hakkında bilgi aldı. MYO'nun bölüm sayısının hızla artırılması ve bölgeye katma değer sağlayacak programlara ağırlık verilmesi üzerine çalıştıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ ardından öğrencilerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar ve önerilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, yurt kapasitesinin artırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını öğrencilere daha iyi şartlarda öğrenim görme imkanı sağlamak için ilgililerle görüşmeler yapıldığını kaydederek Ulubey'deki görüşmelerini sona erdirdi.