ODÜ 7. Spor Şenlikleri, Basketbol ve Masa Tenisi Müsabakalarıyla Sona Erdi

28.05.2014

Ordu Üniversitesi'nde 28 Nisan - 27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 7. Spor Şenlikleri, basketbol ve masa tenisi final karşılaşmalarının yapılmasıyla sona erdi.

BESYO Spor Salonu'nda ve Durugöl Tesisleri'nde kıyasıya mücadelelerin yaşandığı karşılaşmalara, akademik ve idari personelin yanı sıra birçok coşkulu taraftar eşlik etti.

Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 7. Spor Şenlikleri'nde voleybol, satranç ve futbol karşılaşmalarının ardından basketbol ve masa tenisi müsabakaları da yapılarak ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninde Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları ve akademik personelde bulundu.

Basketbol final müsabakalarında bay takımlarda Ünye İİBF ile Fen Edebiyat Fakültesi arasındaki mücadele 79-45 skorla sonuçlanırken, Teknik Bilimler MYO ile Ünye MYO arasındaki mücadele 59-56 skorla sonuçlandı. Gerçekleşen final maçlarının skorları sonucunda birinciliği Ünye İİBF, ikinciliği Fen Edebiyat Fakültesi üçüncülüğü Teknik Bilimler MYO alırken ödüllerini ise Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN takdim ettiler.

Bayan basketbol takımlarında Ünye İİBF ile Fatsa MYO arasındaki mücadele 77-41 skorla sonuçlanırken, Sosyal Bilimler MYO rakibi Ulubey MYO'nun karşılaşmaya çıkmaması üzerine 20-0 hükmen galip sayıldı. Gerçekleşen final maçlarının skorları sonucunda bayan basketbol takımlarında birinciliği Ünye İİBF, ikinciliği Fatsa MYO, üçüncülüğü ise Sosyal Bilimler MYO alırken ödüllerini ise Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Sedat ÇAKMAK takdim etti.

7. Spor Şenliği final müsabakalarının son karşılaşması olan Masa Tenisi müsabakalarında bayan takımlarda birinciliği Fen Edebiyat Fakültesi, ikinciliği Teknik Bilimler MYO, üçüncülüğü ise Ulubey MYO alırken; bay takımlarda ise birinciliği Teknik Bilimler MYO, ikinciliği Fen Edebiyat Fakültesi, üçüncülüğü ise Tıp Fakültesi aldı. Yarışma sonunda takımlara ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Sedat ÇAKMAK takdim etti.

Ordu Üniversitesi'nde bir ay boyunca devam eden 7. Spor Şenliği müsabakalarında bay ve bayan öğrencilerden oluşan toplamda 710 kişi futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve satranç gibi alanlarda kıyasıya mücadele ederek dostluk ve centilmenlik örneği gösterdiler.