Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın, Tıp Fakültesi Öğrencileri İle Ders Arası Sohbeti

22.05.2014

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Tıp Fakültesi Dekanı ve Dekan Yardımcıları ile birlikte Tıp Fakültesi üçüncü sınıf öğrencilerini dersliklerinde ziyaret ederek eğitimleri ve önümüzdeki dönemlerde ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilecek staj durumları hakkındaki talep ve görüşlerini dinledi.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk öğrencileri olan Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileriyle sohbet eden Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, geçen bu süre zarfı içerisinde üniversitemizdeki gelişmelerden bahsederek Tıp Fakültesinin her geçen gün daha da büyüdüğünü kapasitesini artırdığını ve gelecek adına umut vaad eden hekimler yetiştirmek için ortam hazırlandığını dile getirdi.

12.000 m2 kapalı alana sahip olan Tıp Fakültesi Morfoloji Binasında öğrencilerin ihtiyaçlarını her yönüyle karşılayabilecek 567 kişilik konferans salonu, 198’er kişilik üç adet amfi, 56 kişilik 4 adet derslik, kütüphane, yemekhane, kantin, toplamda 600 m2'yi bulan 8 laboratuvar, anabilim dallarına ait mekânlar, klinik araştırmalar etik kuruluna ve Tıp Dergisine ait bölümler bulunmakta olduğunu ve 52 öğretim üyesinden aldıkları öğrenimle hayatlarına devam eden öğrencilerimizin elde ettiği imkanlar neticesinde başarıyı çok çabuk şekilde yakalayacaklarını belirterek kendi yaşıtımız olan üniversitelerden çok daha ileride olduğumuzu dile getiren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, şunlara değindi:

"Üniversitemizin Tıp alanındaki ilk öğrencileri olarak sizlerin eğitimi için neler yapabileceğimize dair taleplerinizi almak üzere sizlerle bir araya geliyoruz. Birkaç yıl sonra buradan ayrıldığınızda ilk gerçekleştirdiğiniz tedavide sizlere söyleyeceğim birkaç cümlenin hatırınızda kalmasını rica ediyorum.

Sizler sadece alanından mezun olmaya çalışan öğrenciler değil bu alanda verilen her eğitimi almakla zorunlu tıp alanına gönül vermiş insanlar olmalısınız. Bu bakımdan girmediğiniz her ders sizin için kendi açınızdan fazla önemli olmasa da ameliyat masasındaki bir hasta için bir hayat anlam ifade ettiğini ve kaçırdığınız her dersin bir insan hayatına denk düştüğünü unutmamalısınız. Önünüzde mezun olacağınız 3 yılınız bulunmakta olup bu sürede almak istediğiniz ya da yeterli olmadığını düşündüğünüz konulardaki eğitimler için 52 akademisyenimizin sizleri yetiştirmek amacıyla burada olduğunun tekrar altını çiziyorum.

Yeni kurulan ve kurumsallaşmasını çok hızlı şekilde gerçekleştirmiş bir üniversite olarak sizlere gerekli olan eğitimi vermek için elimizden gelen çabayı göstermekte ve bunun için sizlerin de önerilerine açık bir durumda olduğumuzu belirtmek isterim."

Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinin stajlar, eğitim sistemi, sınavlar, sınavlarda uygulanan sistem, zorunlu hizmet gibi konular üzerine sordukları soruları değerlendiren ve yapılabilecekler hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, öğrencilerin sorunlarını en alt seviyeye indirmek,  kaliteli bir eğitimi Tıp Fakültesi öğrencilerine hiçbir eksiklik kalmayacak şekilde değişen zamana ayak uydurarak gerekli tüm teknik donanımı sunmaya çalıştıklarını belirterek öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbet sonrasında taleplerini de dikkate alacağını ve gerekli düzenlemelerin yapılacağını dile getirdi.