Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

19.05.2014

19 Mayıs 1919, ülkenin içinde bulunduğu durumun umutsuzluğuna bakılmadan Samsun’dan bütün vatana yayılan bir istiklal mücadelesinin başlangıç ve dönüm noktasıdır.

Samsun’a ayak basıldığı gün, bağımsızlık meşalesi yakılmış ve Türk Halkının esarete boyun eğmeyeceği bütün dünyaya ispatlanmıştır.

Sonsuz ve özgün bir fedakarlıkla kurulan ve bugün dünyada parlayan bir yıldız olan Türkiye Cumhuriyet'i, o günlerden bize miras bırakılmış ve temelleri sağlamlaştırılarak sarsılmaz hale getirilmiştir.

Dünyaya yegane örnek olarak gösterilen istiklal mücadelemiz sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilke ve inkılaplarla pekiştirilmiş ve Türk Gençliği'ne emanet edilmiştir. Çağdaş, üretken bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olanlar da yine gençlerimizdir.

Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız." sözünü şiar edinmiş bilim insanları olarak, vatan ve milletini seven ve kültürüne sahip çıkan çağdaş gençler yetiştirme noktasında, sarsılmaz bir azmi göğsümüzde taşıyoruz. Üniversite olarak en büyük hedefimiz gençlerimizin vatanını ve milletini seven, toplumsal sorumluluk bilincine sahip donanımlı, ülke çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutarak Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak, teknolojiyi ve bilimi doğru amaçlar için kullanacak gençler olarak hayata hazırlamaktır.

Bu vatanın genç bir kumandan ve kocaman yüreklere sahip kahraman askerler tarafından kurtarıldığını unutmamak ümidiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor; başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ