Ordu Üniversitesi "Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı"nda Kosovalı Öğrenciler Tarafından İlgiyle Karşılandı

16.05.2014

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (TKM) ve Türkiye Mezunlar Derneği-TÜMED işbirliğiyle Kosova Cumhuriyetinin Priştine ve Prizren şehirlerinde Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı düzenlendi. Fuara Üniversitemizi temsilen Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven MURAT ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nedim DİKMEN katıldı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen fuara Ordu Üniversitesi ile birlikte, Amasya Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Ahmet Yesevi Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, On Dokuz Mayıs Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi olmak üzere toplam 18 üniversite katıldı.

Tanıtım Fuarı, Priştine ve Prizren olmak üzere iki ayrı şehirde gerçekleşirken fuarın açılış törenine Kosova Cumhuriyet Hükümeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir YAĞCILAR, Kosovalı milletvekilleri, Kosova Dış İşleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Enis KERVAN, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin ORBAY olmak üzere Kosova'da görev yapan Türkiye kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Fuar, Türk Üniversitelerinin uluslararası eğitim arenasındaki konumunun güçlenmesinde önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcısı, Kosovalı Türk öğrencilerin yanı sıra Kosovalı Arnavut öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği "Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı"nda Türkiye'de okumak isteyen Kosovalı öğrencilere Ordu Üniversitesi programlarıyla ilgili olarak bilgi aktarırken lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi konusunda da bilgilendirme yaparak Üniversitemizi tanıttılar.

Üniversitelerin öğrenci değişim programları, öğretim kadrosu, burs imkânları, yurtlar, başvuru şartları gibi konularda Kosovalı Öğrenciler Türk üniversitelerinin temsilcileriyle doğrudan buluşma imkânı bularak kendilerine avantaj sağlayacak üniversite ve programlar hakkında bilgi edinme imkanı buldular.