Üniversitemizin Soma Faciası ile İlgili Yaptığı Basın Açıklaması

14.05.2014

Üniversitemiz Senatosu Soma'da meydana gelen elim kaza nedeniyle acilen bir toplantı gerçekleştirmiştir.

Toplantıda kabul edilen taziye mesajı şu şekildedir:

"13 Mayıs tarihinde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve milletimizi büyük bir acıya boğan kaza, üniversitemizi de derinden sarsmıştır. Cumhuriyet tarihimizin en büyük iş kazası olarak tarif edilen elim hadisenin vahameti karşısında milli birliğimizin bir yansıması olarak bu büyük acıyı paylaşmamız, güçlü ve büyük bir millet olan Türk Milletinin, kaderde ve tasada birlik ülküsünün adeta bir yansıması olmuştur. Bu sebeple 30 Mayıs'a kadar üniversitemizdeki tüm eğlence ve kutlamalar, milletimizin yaşadığı acıyı paylaşmak adına Senatomuzun aldığı karar gereğince iptal edilmiştir.

Kömürün karasıyla aydınlık bir gelecek inşa etmeye çalışan ve bu elim kazada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza sonsuz rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Başta kazada hayatını kaybedenlerin aileleri olmak üzere tüm milletimizin başı sağolsun."