Ünye Belediye Başkanı'ndan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'a İade-i Ziyaret

12.05.2014

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR; Belediye Meclis Üyelerinden M. Nevzat TELCİOĞLU, Hüseyin TAVLI, Arif ERGÜN, M. Yaşar SEZGÜL ve Reşit EROL eşliğinde Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı makamında ziyaret etti.

İade-i ziyaret kapsamında gerçekleşen görüşmede Ordu Üniversitesi'nin yaptığı çalışmalardan her zaman gurur duyduğunu dile getiren Başkan Ahmet ÇAMYAR, Ordu'yu yurtiçinde ve yurtdışında temsil etmesi münasebetiyle de Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'ı tebrik etti.

Görüşmede Ünye İİBF ve Ünye MYO'da gerçekleştirilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken Ordu Üniversitesi'nin daha çağdaş ve modern anlamda eğitim öğretim sunması için fiziksel gelişim adına yapılabilecekler üzerine de istişare yapıldı.

Üniversitelerin ulusal ve uluslararası alanda ülke ve eğitime katkı sunmak adına önemli bir işlev gerçekleştirdiğini ve yapılan bütün çalışmaların Ordu'yu bir çekim merkezi haline getireceğini belirten Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, Ordu Üniversitesi'nin önemli birimlerinin Ünye 'de olduğunu dile getirerek şunlara değindi:

"Üniversitemiz büyüme ve gelişme yolunda ahenkli bir çalışma ortaya koyarken hem geleceğe temeli sağlam köprüler kurmakta hem de ilimizi layıkıyla tanıtmak çabası içerisindedir. Yerelden ulusala ulusaldan da dünyaya açılan bir kapı olan Ordu Üniversitesi'nin diğer kurumlarla işbirliği içerisinde attığı her adım bize artı bir değer katarak gelişimimizi olumlu yönde etkilemektedir.

Belediyeler nasıl ki bütün müdürlükleriyle halka tam bir hizmet sunuyorsa Üniversiteler de eğitim adına tüm programları ve akademik yapılanmasıyla tam bir uyum ve disiplin içerisinde görevlerini idame ettirmektedir."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, işbirliklerinin sürekliliğini temenni ederek; tam bir işbirliği içerisinde hiçbir çalışmanın yarıda kalmayacağını ve bütün kurumların farklı kazanımlar elde edeceğini belirtmesiyle görüşme, sona erdi.