Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, Akkuş İlçesinde Birtakım Ziyaretlerde Bulundu

12.05.2014

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, üniversite birimlerine yaptığı ziyaretler çerçevesinde Akkuş'ta bir dizi temaslarda bulundu. Akkuş Meslek Yüksekokulu'nda incelemeler yaparak çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör YARILGAÇ, geçtiğimiz yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen İsa DEMİRCİ'yi de makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Akkuş Belediye Başkanı İsa DEMİRCİ'ye Hayırlı Olsun Ziyareti

30 Mart seçimlerinde belediye başkanlığı koltuğuna oturan İsa DEMİRCİ'ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Rektör YARILGAÇ, başkanı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Görüşmelerde Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN ve Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN eşlik etti.

Akkuş'un Ordu'nun belirli özellikleriyle öne çıkan ilçelerinden biri olduğunu belirten Rektör YARILGAÇ, Büyükşehir'in imkanları, ilçe belediyesinin özverili çalışmaları ve Meslek Yüksekokulunun büyüyerek öğrenci sayısının artmasıyla Akkuş'ta uzun vadede sağlıklı bir gelişmenin sağlanacağına inandığını kaydederek, Başkan DEMİRCİ'den ilçenin genel durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

MYO'nun Akkuşlular için çok önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanıyla görüşmesinde Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, üniversite öğrencilerinin sosyal imkanları, yurt ihtiyaçları hakkında gerekli desteğin verilmesi ve kalite standartlarında bir eğitimin öğrencilere sağlanabilmesi adına Belediye ile ortak projelerde yer almaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

MYO'daki Çalışmalar Yerinde İncelendi

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, çalışmalar hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere üniversite birimlerine yaptığı ziyaretlerine, Akkuş Meslek Yüksekokulu ile devam etti.

Ordu Üniversitesi'nin akademik ve fiziki yapılanmasını titizlikle takip eden ve üniversiteye ait birimlere gerçekleştirdiği ziyaretlerle çalışmaları yerinde kontrol eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Akkuş MYO'nda öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra akademik ve idari personellerle görüştü.

Görüşmelerde Akkuş'ta yeni açılması planlanan programlar, hedeflenen öğrenci sayısı, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulurken; akademisyen ve idari personel, istek ve önerilerini Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ'a iletme fırsatı buldular.

İlçenin kalkınmasına büyük oranda katkı sağlayan Akkuş MYO'nun birimlerini ziyaret ederek bütün taraflarla görüşme imkanı bulan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, öğrencilerin sorunlarını ve isteklerini dinleyerek ihtiyaçların giderilmesi noktasında gerekli çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

Görüşmelerinde Akkuş Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleriyle de görüşme fırsatı bulan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, derneğin gerçekleştirdiği çalışmalardan ve Ordu Üniversitesi'ne sağladığı katkılardan dolayı Dernek Başkanına teşekkür ederek plaket hediye etti.