Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ: "Annelerin sevgisi, ne tek bir günle, ne tek bir gülle, ifade edilebilir."

11.05.2014

İnsanlık tarihinin şekillenmesinde büyük payı olan ve bulundukları topluma her zaman değer katan fedakarlık ve hoşgörünün en güzide örneği kadınlar, annelik gibi kutsal bir görevi üstlenerek şüphesiz, varlığımız için çok daha anlamlı bir hale gelmektedirler. Bütün kültür ve inançlarda yüceltilen anneler, hayatları boyunca sadece çocukları için değil, aileleri ve yuvaları için adeta koruyucu bir kalkan ve en sıkıntılı anlarda bile sığınılacak liman olmuşlardır.

Özellikle içinde bulunduğumuz kültürde aile ve nesillerin sağlıklı yetişmesinde en değerli varlık olan annelerimiz, aynı zamanda hayatımızın her anını kapsayacak öğretileriyle de en büyük ve özverili öğretmenimiz olmuşlardır. Onların yaşamımıza kattıkları anlam ve varlıklarıyla bize verdikleri güven ne tek bir günle, ne tek bir gülle anlamlandırılabilir. Elbette annelerimizi hatırlamak ve sevgimizi en yalın haliyle sunmak güzel bir davranıştır fakat bundan daha güzeli; toplumdaki bütün kadınlarımızın aynı hassasiyet ve sevgiyle kucaklanması her an göstermemiz gereken tabii bir anlayış şekli olmalıdır. İnsanlık, bu bakışla ancak bir sevgi halesine bürünebilir ve güzellikler bu şekilde ortaya çıkabilir.

Bu vesile ile hayatımızın en değerli ve en özverili varlıkları olan annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ

Ordu Üniversitesi Rektörü