Dr. Yıldırım KOÇ, "Atatürk ve Gençlik" Konulu Konferans Düzenledi

07.04.2014

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Atatürkçü Düşünce Kulübü tarafından Dr. Yıldırım KOÇ'un sunumuyla "Atatürk ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Çotanak Salonu'nda gerçekleşen ve Atatürk'ün gençliğe verdiği önemin anlatıldığı konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, akademisyenler ve birçok öğrenci katıldı.

Yrd. Doç. Dr. İsmail ÖZER'in Kulüp Akademik danışmanlığında gerçekleştirilen konferansta Dr. Yıldırım KOÇ, Cumhuriyetin Osmanlı'dan devraldığı siyasi ve sosyo-iktisadi yapısı hakkında bilgiler vererek Mustafa Kemal Atatürk’ün hangi şartlarda Milli Mücadele hareketini başardığını ve ‘tebaa’ dan Türk Milleti olma sürecini ve bu süreçte yaşanan zorluklara değindi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, insanlığın gelişiminde önemli aşamalardan biri olan demokratik devrimin Türkiye'de gerçekleştirilmesinde belirleyici bir rol üstlendiğini ve 19 yıllık bir süreçte ilk kez Müslümanların hakim olduğu bir ülkede anti-emperyalist temelli bir demokratik devrim gerçekleştirdiğine de değinen Dr. Yıldırım KOÇ, şunları belirtti:

"Türk Milleti ifadesi bir ırkçılığı barındırmamaktadır. Emperyalist güçler Osmanlı Devleti'ni parçalamada halkın çok etnisiteli yapısını kullanmakta ve bugün de aynı planı uygulamaya çalışmaktadır. Bu bakımdan Mustafa Kemal Atatürk Türk gençliğine çok güvenmiştir. Bunun en büyük delili de  Atatürk’ün Büyük Nutku’nu Türk gençliğine ithaf etmesidir."

Ayrıca Türk gençliğinin Cumhuriyeti ve Türk milli kimliğini koruması için yapması gerekenler hakkındaki düşüncelerini belirten Dr. Yıldırım KOÇ'un sunduğu konferans öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.