DOKA Uzmanlarından HEKİMOĞLU, ODÜ'de Bilgilendirme Semineri Verdi

05.05.2014

Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, “DOKA Desteklerinin Tanıtımı” konulu seminer düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Çotanak Seminer Salonunda düzenlenen ve Doğu Kara Deniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Uzmanlarından Ali Paşa HEKİMOĞLU’nun sunduğu seminere; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

DOKA'nın yürüttüğü proje teklif çağrısı, doğrudan faaliyet desteği ve teknik destek programları hakkında dinleyenlere geniş bilgiler veren Ali Paşa HEKİMOĞLU, programlardan hangi kurumların faydalanabileceği, proje bütçeleri, başvuru aşamaları, değerlendirme ve sonuç aşamaları yanı sıra ajansın organizasyon yapısı, çalışma yöntemleri konularında da bilgiler sundu.

Üniversitelerin, meslek okullarının ve araştırma enstitülerinin DOKA tarafından yürütülen Teknik Destek Programı'na proje başvurusu yapabileceğini, projenin kabul edilmesi halinde uzman temini ile uzmanların yol ve konaklama giderlerinin DOKA tarafından karşılanacağını belirten HEKİMOĞLU şunları kaydetti:

"Teknik Destek programından faydalanmak isteyen kurumların, TR90 Düzey 2. Bölgesi (Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu) sınırları içerisinde kurulmuş olması, kayıtlı olması ya da faaliyet göstermesi gerekiyor. Başvuru yapan kurumun teknik destek başvuru sürecinden de doğrudan sorumlu olması şart. Şayet teknik destek hizmet alımı yoluyla sağlanıyorsa, bunun da ajansa toplam maliyetinin 15.000 TL‘yi aşmaması gerekiyor."

Seminer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz’ın Uzman Ali Paşa HEKİMOĞLU’na teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.