ODÜ Türk Sanat Müziği Topluluğu Dinleyenleri Mest Etti

30.04.2014

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda Türk Sanat Müziği Konseri gerçekleşti.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER'in şefliğini yaptığı konsere Ordu Valisi Kenan ÇİFTÇİ, ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri YILMAZ ve Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve basın mensupları katıldı.

Solo ve koro şeklinde gerçekleşen ve 2 bölümden oluşan konserin birinci bölümünde "Yine Neşe-i Muhabbet, Şu Karşıki Dağda Bir Yeşil Çadır, Kader Kime Şikayet Edeyim Seni Bilemem, Yeşil Gözlerini Ufkuma Ger ki, Yıllar Ne Çabuk Geçti, Sen Hep Beni Mazideki Halimle Tanırsın, Gönül Penceresinden Ansızın Bakıp Geçtin, Bir Gün Karşılaşırsak Ayrıldığımız Yerde, Erkilet Güzeli Bağlar Bozulur" adlı eserler icra edildi. Meltem YÜKSEL, Emirhan SOYTÜRK, Tayfun TEKNECİOĞLU, Melike YILMAZ konserde Solist olarak görev alırken Kanun Ney Taksiminde Mustafa Ensar USTA ile Şevki DEMİR, Keman Taksiminde Berkan SARIYAR ve Ud Taksiminde Levent ÖZSOY koroya eşlik etti.

Konserin ikinci bölümünde "Neva Kar, Vatan" adlı parçalar büyük bir başarıyla yorumlanırken "Hayal Deryası, Yanık Ömer, Bülbül Olsam Konabilsem Dallere, Benliyi Aldım Kaçaktan, Kara Bulutları Kaldır Aradan" eserleri de seyirciler tarafından büyük bir beğeni topladı.

TV52 tarafından canlı olarak yayınlanan ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER'in ev sahipliğinde gerçekleşen Türk Sanat Müziği Konseri'nde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden oluşan 74 kişilik koroya Öğr. Gör. Ercan DURMAZ, Öğr. Gör. Adem KILIÇ, Öğr. Gör. Emre ŞİMŞEK, Arş. Gör. A. Serdar YENER ve öğrencilerden oluşan 23 kişilik saz ekibi eşlik etti.

Konserin ardından Ordu Valisi Kenan ÇİFTÇİ, TSM Topluluğunun şefliğini yapan Dekan Prof. Sabri YENER'e gerçekleştirdikleri performansları dolayısıyla tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu.