ODÜ'de 7. Spor Şenlikleri'ne Start Verildi

28.04.2014

Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 7. Spor Şenliklerinin Açılış Töreni BESYO Kapalı Spor Salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Spor Şenliklerinin açılış törenine Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri YILMAZ ve Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN'ın yanı sıra akademik ve idari personel, çok sayıda öğrenci ve basın mensubu katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, şunları dile getirdi:

"Bu sene 7. sini düzenlemiş olduğumuz gelenekselleşen Spor Şenliklerimizi genç öğrencilerimizin tükenmeyen enerjisi ve geçmiş yılların vermiş olduğu tecrübeyle başlatmış bulunuyoruz.

Her yıl büyüyen Ordu Üniversitesi ailesi olarak bu tür etkinliklerimizin kapsamı daha da genişlemekte ve Üniversitemizde gerçekleşen etkinlik sayımız her geçen gün artmaktadır.

Akademik gelişmeye önem verdiğimiz gibi bedensel gelişmeye de önem vererek ülkemize hem çevik hem de bilgiyle donanımlı bireyler yetiştirmekteyiz. Unutmamak gerekir ki spor sadece bedensel gelişmeyi değil aynı zamanda zekayı, ahlakı ve centilmenliği de içinde barındırır. Bu anlayışla hareket eden bir birey spor dahil olmak üzere yaşamın her evresinde başarılı olmak için çaba sarf eder.

Önemli olanın sağlık olduğu bilinciyle hareket ederek dostluğun kazandığı bir spor şenliği olmasını temenni ettiğimiz futboldan basketbola, voleyboldan masa tenisine kadar birçok oyunda öğrencilerimiz mücadele edecekler. Bu mücadelenin bir şenlik havasında geçeceğine ve kaybedenin olmayacağına inanıyorum.

Bu şenliğin gerçekleşmesinde büyük emeği olan akademik ve idari personelimize ve her daim başarılı olmasını temenni ettiğimiz siz gençlerimize teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizin sporda sergiledikleri azim ve başarıyı derslerinde de sergilemelerini onlardan istirham ediyor ve centilmence bir mücadele diliyorum."

7. Spor Şenliği, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Spor Kulübü Öğrencilerinin gerçekleştirdikleri Wushu gösterisi ve Boks Takımı gösterisiyle devam etti.

7. Spor Şenliğinin ilk karşılaşması olan Fen Edebiyat Fakültesi ve Sosyal Bilimler MYO arasında gerçekleşen basketbol müsabakasının hava atışını Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ve Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ gerçekleştirdi.

Kız ve erkek kategorilerinde voleybol, basketbol, futbol ve masa tenisi müsabakalarının gerçekleştirileceği 7. Spor Şenlikleri, 28.04.2014 ile 27.05.2014 tarihleri arasında düzenlenecek olup karşılaşmalar BESYO Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecektir.