Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'tan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ'a Tebrik Ziyareti

24.04.2014

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ'ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun temennilerini iletti.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN ve Genel Sekreter Metin KARAKUŞ'un da yer aldığı ziyarette Ordu'nun ve Ordu Üniversitesi'nin gelişim hızı ve gelecekteki planlamalar ile ilgili görüşülerek karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Enver YILMAZ'ı tebrik eden Rektör YARILGAÇ, şunlara değindi:

"Ordu'nun tüm belediyeleri ile güçlü bir Büyükşehir haline gelmesi Üniversitemiz açısından da büyük bir öneme sahiptir. Ordu, gerek yerel yönetimleri gerekse üniversitesiyle bir marka şehir olmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Bu açıdan, şehrimizi bütün ilçeleriyle özel bir il haline getirme noktasında gerçekleştirilecek projelere üniversite olarak akademik anlamda katkı sağlayacağımızı belirtmek isterim. Büyük bir başarı elde ederek geçtiğiniz bu önemli görevde sizleri bir kez daha tebrik ediyor, başarılarınızın devamlılığını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Bu kutlama ziyaretinden memnuniyetini dile getiren Başkan YILMAZ, "Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'a bütün belediye personelim adına teşekkür ederim. Bu ziyareti ile bizi mutlu etti. ODÜ artık tercih edilen ve farklılığını ortaya koyarak her geçen yıl öğrenci sayısını artıran bir üniversite durumuna geçti. Bu hızlı gelişme ilimizde yaşayan herkesi daha da mutlu ediyor. Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki; ‘Bir il’in kalkınması, Üniversitesinin gelişimi ile doğru orantılıdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız çalışmalar konusunda ilimizin güzide üniversitesiyle gerek fikir gerekse de proje konularında yardımlaşarak uyum içinde çalışacağımıza inancım tamdır. Bu süreçte ODÜ çok önemli bir misyon üstlenecek. Hedeflediğimiz gelişim ve kalkınma hamlesine ODÜ’nün akademik olarak ortaya sunacağı misyon da eklenirse çok yönlü bir yapılanma elde ederiz." şeklinde konuştu.