Rize'deki Tanıtım Fuarı'nda ODÜ Farkı

24.04.2014

Rize'de Ali Metin Kazancı Rize Lisesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı"nda, Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın tanıtım standı yoğun ilgi gördü.

Rize Valiliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Millî Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi'nde 17-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenen fuarda, yerli ve yabancı 35 üniversite yer aldı. İki gün süren fuarda, çeşitli üniversitelerden gelen akademisyen ve uzmanlar tarafından bilinçli tercih konusunda öğrencilere bilgi de verildi.

Fuarı ziyaret eden ve stantları tek tek gezerek görevlilerden bilgi alan üniversite adayı öğrencilerin ilgi odağı ise Ordu Üniversitesi oldu. Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın tanıtım stantını bir an olsun boş bırakmayan öğrenciler, tanıtım broşürleri ve katalogları da inceleyerek Ordu ve Ordu Üniversitesi hakkında daha detaylı bilgi edindiler.

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, şunlara değindi:

"Ordu Üniversitesi'nin hızlı bir gelişim ivmesi kazanması ve kurumsal anlamdaki ilerlemesi üniversitemize ilgiyi daha da artırmaktadır. Aktif olan lisans ve önlisans programlarının çeşitliliği ve akademisyen zenginliği de yine Ordu Üniversitesi'nin ismini ön plana çıkarmaktadır. Bu tür fuarlarla bizler ODÜ olarak öğrencilerin zihinlerinde oluşan soruları cevaplandırmakta, tercihlerinin şekillenmesi ve karar vermelerini kolaylaştırma noktasında onlara yardımcı olmaktayız. Üniversite öğrenci adaylarını hoş bir şekilde karşıladığımız bu standlarımızda, üniversitemizin ve ilimizin farklı güzelliklerini ortaya koymakta ve bu fuarlara katılımlarımızı hızla sürdürmekteyiz."