Azerbaycan'da Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programları Anlaşmaları için Ön Görüşmeler Yapıldı

21.04.2014

07-11 Nisan 2014 tarihlerinde Bakü-Azerbaycan’da düzenlenen “II International Symposium on Wild Relatives of Subtropical and Temperate Fruit and Nut  Crops” toplantısına katılan Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN ile Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali İSLAM, Bakü'de bulunan devlet üniversitelerini ziyaret ettiler.

Bakü Devlet Üniversitesi, Bakü Slavyan Üniversitesi, Azerbaycan Diller Üniversitesi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Bakü Müzik Akademisi'ne ziyaretler gerçekleştiren Prof. Dr. S. Zeki BOSTAN ve Prof. Dr. Ali İSLAM, Mevlana Değişim Programı ve Erasmus+ programı kapsamında anlaşmalar için Rektör, Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi sorumluları nezdinde görüşmeler yaptılar. Gence'de (Azerbaycan) bulunan ve Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmalı olduğumuz Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ile de anlaşma kapsamı dahilinde ilgililerle temasa geçildi.

Bu programlar çerçevesinde 7 Üniversite ile Mevlana Değişim Programı ve Erasmus+ Programı kapsamında anlaşmalar yapmak üzere ön görüşmeler gerçekleştirilerek rektörler düzeyinde ikili protokol anlaşmaları için çalışmalar başlatıldı.