Niğde'de Ordu Üniversitesi'ne Büyük İlgi

18.08.2014

Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Üniversite Tanıtım Günleri" 15-16 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 5 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Türkiye ve Kıbrıs'tan 22 üniversite katıldı.

Niğde genelinde 46 lise ve  5000'e yakın öğrencinin ziyaret ettiği tanıtım günlerinde Ordu Üniversitesi, mevcut bölümleri ve yeni açılacak programları ile büyük ilgi gördü. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ali İMZALI ile ODÜ personelinin temsil ettiği standımızda ziyaretçilere üniversitemizin eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra yapılan binalar, fiziki çalışmalar, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler, kampus alanı ve barınma olanakları gibi pek çok konuda detaylı bilgiler verildi.

Niğde'de düzenlenen "Üniversite Tanıtım Günleri"nin önemine dikkat çeken Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, yaptığı açıklamada "Gerek yurt içi gerek yurt dışındaki tanıtım fuarlarına katılmamızdaki öncelikli amacımız tanınırlığımızı günden güne arttırmak, ulaşabildiğimiz her yerde yediden yetmişe Ordu Üniversitesi'ni anlatmak, gençlerin üniversitemiz ile buluşmalarını sağlamaktır. Zira sınav heyecanını yaşayan öğrenciler tercihlerini belirlerken bizlerin destek ve ilgisine ihtiyaç duyuyorlar. Bu süreç onların hayatında bir dönüm noktası. Şimdiden yapacakları doğru tercih, hedeflerine emin adımlarla ilerlemelerini, başarıya ulaşmalarını sağlayacaktır. Bu nedenle üniversitemiz hakkında merak ettikleri sorulara birebir cevap bulabilmeleri bizler için çok önemli. Sadece gençlerle sınırlı kalmadan velilerinde üniversitemiz ve ilimiz hakkında bilgilendirilmesi bizim sorumluluklarımız arasında. Ordu Üniversitesi ailesi olarak Niğde'deki gençlerimize, öğretmenlere ve ailelere ulaştığımıza inanıyor, kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere rehber olmak amacı ile gerçekleştirilen ve iki gün süren "Niğde Üniversite Tanıtım Günleri" çerçevesinde Ordu Üniversitesi, gençlerin tercih edecekleri öncelikli üniversiteler arasındaki yerini aldı.