ODÜ'den Çok Sesli Koro ve Solo Müzik Ziyafeti

17.04.2014

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda "Çok Sesli Koro ve Solo Konseri" gerçekleştirildi.

Üç Bölümden oluşan konsere Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, birçok akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci, davetli ve basın mensubu katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER'in ev sahipliği yaptığı Yrd. Doç. Dr. Köksal APAYDINLI'nın yönettiği konserin birinci bölümünde Lisans 2. sınıf öğrencilerinden oluşan koro; piyanoda Öğr. Gör. Sercan ÖZKELEŞ, kemanlarda Öğr. Gör. Ercan DURMAZ, Arş. Gör. Gonca GÖRSEV, viyolonselde Öğr. Gör. Adem KILIÇ  eşliğinde Ömür de Çiçek Gibi, Dindirin, Laçin, Entarisi Ala Benziyor parçalarıyla konserin açılışını yaptılar.

Konserin ikinci bölümünde ise Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 2. sınıf öğrencileri tarafından solo çalışmalar gerçekleştirilerek Bach, Bononcini, Seitz, Mendelsohnn, Piazzola, Marcello, Chopin'den yapıtlar, Anadolu Türküleri keman ve piyano eşliğinde söylenerek dinleyenlere müzik ziyafeti sunuldu.

Konserin üçüncü ve son bölümünde ise Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan koro sahneye çıkarak Yrd. Doç. Dr. Köksal APAYDINLI'nın şefliğinde; Verdi, Lechner, Mozart, Schubert gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin yapıtlarını yer yer piyano eşliğinde seslendirdiler.

Soprano, Alto, Tenor, Bas gruplarından oluşan koroda yaklaşık 100'e yakın lisans öğrencisi görev alarak dinleyenlere Çok Sesli Koro ve Solo müzik keyfini yaşattılar.