Dünya Sanat Günü'nde ODÜ'lü Akademisyenlerden Güzel Sanatlar Lisesi'ne Ziyaret

17.04.2014

Güzel Sanatlar Fakültesi ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi akademisyenleri, Dünya Sanat Günü kapsamında düzenlenen Ordu Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi'nde gerçekleşen panelde öğrencilerle bir araya geldi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet YILMAZ, Heykel Bölüm Başkanı Nihat Sezer SABAHAT, Fotoğraf Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Ufuk UĞUR ve Grafik Tasarım Bölüm Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Şermin TAĞ KALAFATOĞLU’nun konuşmacı olarak yer aldığı panele Ordu Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Panel öncesi öğrencilerin hazırlamış olduğu resim sergisini gezen ODÜ'lü akademisyenler, ardından Ordu Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Yüksel Poyraz Konferans Salonu'nda öğrencilerin sanata ve sanatçıya dair akıllarına takılan ve merak ettikleri sorularına cevap aradılar.

Dünya Sanat Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, duygu ve düşüncelerin türlü araç gereçlerle sanatın farklı alanlarında dışa vurumu olan fotoğraftan müziğe, tiyatrodan heykele, sinemadan grafik tasarıma kadar sanatın birçok alanına dair yöneltilen soruları cevaplayan akademisyenler sanatın ve sanatçının önemine değindiler.

Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olacak olan öğrencilere başarının anahtarı olacak tavsiyeler veren öğretim üyeleri, ayrıca lise öğrencilerine Ordu Üniversitesi'ndeki bölümler hakkında bilgi vererek kariyer planlamalarını şimdiden yapmalarını ve günümüz sanatının gerisinde değil çağın ilerisinde bir sanat anlayışına sahip olmalarını istedi.

Program sonunda, Ordu Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Salih BAYBURTLUOĞLU, ODÜ'lü Akademisyenlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek katılım sertifikalarını takdim etti.