OKÜP ile İşbirliği Toplantıları Devam Ediyor

16.04.2014

Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan 8 Üniversite Rektörü'nün imzaladığı bir protokol ile oluşturulan Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) toplantısının beşincisi Hitit Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Çorum'da gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN'nın ev sahipliği yaptığı, Ordu Üniversitesi Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın da yer aldığı toplantıya Orta Karadeniz Bölge Üniversiteleri Rektör ve Rektör Yardımcıları, Merkez Laboratuvar Müdürleri, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Genel Sekreterler ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanları ile birlikte 50’nin üzerinde kişi katıldı.

Açılış konuşmasında Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu (OKÜP) toplantısına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Yapılan bu toplantılar ile paydaş üniversitelerin farklı birimlerinin bir araya gelerek pek çok farklı konuda işbirlikleri gerçekleştirilecek olup üniversitelerimizin birlikteliği sonucunda ortak çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Gerek daha önce kurulan, gerekse de yeni kurulan üniversitelerimizde yapılması gereken çok iş bulunmaktadır. Kıt kaynaklarla her üniversitenin bir işi yapmaya para ve zaman harcaması yerine, ortak çalışmalarla OKÜP Üniversitelerinin tümünün ihtiyaçlarını giderecek daha profesyonel ve daha ekonomik çözümler üretilebilecektir. Yapılan bu toplantılar sonucunda güzel bir sinerji oluşturulacağına inanıyoruz."

Toplantının ikinci kısmında, üniversitelerin; Rektörleri/Rektör Yardımcıları, Merkez Laboratuvar Müdürleri, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, Genel Sekreterleri ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlarından oluşan 6 Çalışma Grubu tarafından toplantılar yapıldı.

Toplantılarda; üniversiteler arasında yapılacak yeni ortak çalışmalar başta olmak üzere, pek çok konuda değerlendirmeler yapılmış, Merkezi Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin sorunları, ortak kullanım ve hedefleri, sürekli eğitim merkezlerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri, uzaktan eğitim mevzuatı ile ilgili usul ve esaslar, uygulama ile ilgili sorunlar, içerik hazırlama ve ders malzemeleri, uzaktan eğitimin yeni ve farklı alanlara uygulanması, idari teşkilatlanmada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, hizmet içi eğitim programları düzenlenmesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemleri (EBYS) ve geçiş süreci, 2014 yılı bahar şenlikleri, öğrenci kulüplerine yönelik uygulamalar, öğrenci etkinlikleri vb. konular ele alındı.

Altı farklı oturumda gerçekleştirilen grup toplantıları sonrasında Genel Değerlendirme Toplantısında, alınan kararlar tüm katılımcılarla paylaşılarak değerlendirildi.

Bir sonraki OKÜP toplantısı, 15-17 Haziran 2014 tarihleri arasında Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olup Üniversitelerin Rektörlerinin yanı sıra Öğrenci İşleri Daire Başkanları ve Bilgi İşlem Daire Başkanlarının katılımı ile yapılması kararlaştırıldı.