Antalya'da düzenlenen "14. Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı"nda Ordu Üniversitesi Farkı

08.04.2014

Karadeniz Bölgesinin yükselen değeri Ordu Üniversitesi, Antalya'da düzenlenen "14. Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı"na katılarak Akdeniz Bölgesi'ndeki gençlerin gözdesi oldu. Antalya merkez ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerden üniversiteye hazırlanan gençlerin ziyaret ettiği fuarda Ordu Üniversitesi standı büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 50.000 ziyaretçi sayısına ulaşan organizasyonun Karadeniz Bölgesi’ndeki tek temsilcisi olma ayrıcalığını yaşayan ODÜ bu yönü ile Ordu ilinin tanıtımına da büyük katkı sağladı. Genel Sekreter Yardımcısı ve Personel Daire Başkanı Ali ÇAKMAK ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Sedat ÇAKMAK'ın öncülüğünde ODÜ personelinin görev aldığı stant da öğrenci ve veliler  üniversitemizi yakından tanıma imkanı buldular. Mevcut bölümler ile yeni açılacak programlar hakkında detaylı bilgi alan ziyaretçiler bölgemize duydukları ilgiyi dile getirerek, Ordu Üniversitesi'ni Antalya'da görmekten mutlu olduklarını ifade ettiler.

Türkiye genelinde 56 üniversitenin katıldığı fuara ilişkin bir değerlendirme yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, ülkemizin her bölgesinden öğrencilere ulaşmak istediğini belirtti. Tanıtım çalışmalarının önemine dikkat çeken ve üniversite adaylarına başarılar dileyen Prof. Dr. YARILGAÇ, ayrıca şunları dile getirdi:

"Sınav stresi yaşayan, üniversite tercihlerini belirleme aşamasında olan gençlere ulaşmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek,  üniversitemizi tanıtarak hedeflerini belirlemelerine yardımcı olabilmek bizler için çok önemli. Karadeniz Bölgesi'nde başarılı çalışmaları ile dikkat çeken Ordu Üniversitesi zaten tercih edilen bir üniversite. Ancak bizler bu özelliğimizi böylesine organizasyonlarla daha da tanınır hale getirmek istiyoruz."

Kuruluşundan itibaren 6. kez katıldığı fuarda bölgemizi ve bölümlerimizi tüm ayrıcalıkları ile tanıtan ODÜ, üniversiteye hazırlanan adayların tercihlerinde öncelik kazandı.