Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Arazisini İnceledi

08.04.2014

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ,  Ziraat Fakültesi bünyesinde kullanılan Organize Sanayii Araştırma ve Uygulama Arazisi'ne ait çalışmaları yerinde inceledi.

Ziyarette Prof. Dr. YARILGAÇ, arazide yakın zamanda gerçekleştirilen ve ileriki dönemlerde yapılması düşünülen çalışmalar hakkında Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burhan ÖZTÜRK'ten detaylı bir bilgi aldı.

Yrd. Doç. Dr. Burhan ÖZTÜRK, arazide öğretim üyeleri eşliğinde gerçekleştirilen mesleki uygulama derslerinde Ziraat Fakültesi öğrencilerinin teoride öğrendikleri bilgileri pratiğe aktarabilecekleri çalışmalar yapıldığını aktardı.

Ayrıca seralarda toprak ve bitki besleme çalışmaları, fidan üretimi, farklı sebze türlerinin yetiştiriciliği, açık arazide ise bahçe ve tarla bitkilerinin yetiştirilmesi; seraların bakımı, düzen ve temizliği, gübreleme, ilaçlama gibi konularda çalışmaların yapılarak arazinin verimli bir şekilde kullanılmakta olduğunu, arazinin genişletilmesi için de gerekli yerlerde dolgu çalışması yapılarak çevre düzenlemesine gidildiğini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, Uygulama Arazisi'yle ilgili olarak şunlara değindi:

"Ziraat Fakültesi Bölümlerindeki akademisyenlerin ve öğrencilerin yüksek lisans ve doktora çalışmalarının yürütülmesinde materyal ve hizmet sağlayarak önemli bir alan oluşturan ve eğitimi uygulamalı olarak görebilmek adına artı bir değer kazandıran Organize Sanayii Araştırma ve Uygulama Arazisi, tarımda uygulanacak üretim modellerini geliştirerek eğitime olduğu kadar ekonomiye de katkı sağlamaktadır.

Üniversitemize yakışır bir şekilde gelecekte eksikleri giderilerek bilimsel anlamda alt yapı çalışmalarına hız verilecek olan Uygulama ve Araştırma Arazisinin kullanılmasında emeği geçenlere ve çalışmaların tüm hızla yürütülmesinde çaba gösteren akademisyenlere teşekkür ediyorum."