ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi THM Topluluğu İzleyicilere Müzik Ziyafeti Sundu

04.04.2014

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen “Türk Halk Müziği Konseri” Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER ‘in ev sahipliği yaptığı konsere Ordu Valisi Kenan ÇİFTÇİ, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri YILMAZ ve Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan KARADENİZ, BESYO Müdürü Prof. Dr. Ceyhan TARAKÇIOĞLU, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, protokol mensupları, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Öğr. Gör. Emre ŞİMŞEK’in yönettiği, koro ve solo halinde sunulan konserde; bağlamalarda Arş. Gör. Ahmet Serdar YENER, bağlama ve kemanda Öğr. Gör. Ercan DURMAZ, kavalda Öğr. Gör. Aytunç AYDIN, ve kabak kemanede Öğr. Gör. Timur EŞİGÜL ile öğrencilerden oluşan saz ekibinin yanı sıra yine öğrencilerden oluşan 62 kişilik koro izleyenlere dolu dolu bir müzik ziyafeti verdi.

Solistler Melike YILMAZ, Fatime Berrin ERBAŞARAN, Abidin KAYA, Murat BERGAL, Ünal SOFUOĞLU, Büşra YAZICIOĞLU, Gökçe BOZKURT, Tayfun TEKNECİ ve Ezgi Dilşad İPEK seslendirdikleri türkü ve uzun havalarla dinleyicilerin büyük takdirini kazandı. Konserin birinci bölümünde, "Gökyüzünde Bölük Bölük Durnalar, Ah Yine Akşam Oldu, Çıkayım Gideyim Urum Eline, Gine Yeşillendi Germir Bağları, Ayağına Giyer Üç Güllü Çorap, Kan Ağlıyor Erzincan Dağları, Atma Türkü, Pınarın Başında Ben Gördüm Onu, Zeytin Yaprağı Yeşil" isimli türküler icra edilirken, ikinci bölümde, "Salındı Bahçeye Girdi, Böyle İkrar İlen, Söylenir Gezersin De Yaban Ellerde, Yürü Güzel Yürü Yolundan Kalma, Oğlan Kolunu Sallama, Yare Söyleme, Şu Dağların Yükseğine Erseler, Alim Gitme Pazara, Şu Samsun'un Evleri, Şekeroğlan" gibi dinleyenlerin beğenisine sunulan pek çok yöreden türkü, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Konserin sonunda koro şefi Öğr. Gör. Emre ŞİMŞEK’e Ordu Valisi Kenan ÇİFTÇİ, saz grubu adına Arş. Gör. Ahmet Serdar YENER’e Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Öğr. Gör. Aytunç AYDIN ve Öğr. Gör. Timur EŞİGÜL’e Rektör Yrd. Prof. Dr. Zeki BOSTAN, Öğr. Gör. Ercan DURMAZ’a Rektör Yrd. Nuri YILMAZ ve konserin Tonmaister'liğini yapan Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Serdar ÖZDOĞAN’a Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER tarafından çicek ve teşekkür belgeleri takdim edilmesiyle konser sona erdi.