ODÜ'de 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü Tarafından "Anadolu Mayası Çalıştayı" Düzenlendi

03.04.2014

Ordu Üniversitesi 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından “Anadolu Mayası Çalıştayı” düzenlendi.

Üç gün süren ve  birçok akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetlinin katıldığı Çalıştay'da; Anadolu halklarının bir arada yaşama kültürünün temelleri ve tarihsel gelişiminden hareketle, ‘insanın kendisine ve ötekine acı vermeden yaşayabilmesinin yolu’ ile ‘Anadolu insanının bu anlamda özelliği nedir’ sorularına cevap arandı.

İlk iki gününde "Birlik ve Dirlik" konusunun işlendiği Çalıştay'ın son gününde Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadullah Gülten “Kolonizatör Türk Dervişleri” konulu konferansını verdi. Ardından gerçekleşen Gürgentepe Şehit Ahmet Yaşar Anadolu Lisesi’nde iki gencin sunumları ve diğer iki gencin de deyişlerden oluşan müzik ziyafeti keyifle izlendi.

Çalıştay'a katılım sağlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Doç. Dr. Sadullah GÜLTEN’e teşekkür belgesi takdim ederek 3 gün boyunca dolu dolu geçen Anadolu Mayası Çalıştayı'nın gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Çalıştay, sonuç bildirisinin hazırlanması ve duyurulması ile sona erdi. Türk milletinin bir çınar olduğu ve dalları kurumaya yüz tutmuş olsa dahi köklerinin toprağın derinliklerinde, çok sağlam ve güçlü halde durduğu vurgulanan sonuç bildirgesinde, Anadolu insanının yeniden birlik ve dirlik içinde olması için, kökleri Türkistan’a dayanan ‘Anadolu Mayası’na kucak açması gerektiğinin altının çizildi.