Dünya Tiyatro Günü'nde Ordu Üniversitesi'nde 2 Oyun Birden Sahnelendi

02.04.2014

Üniversitemizin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Anasanat Dalı öğrencileri tarafından Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla iki tiyatro oyunu sahnelendi.

Tiyatro Anasanat Dalı Bölümü öğretim elemanları tarafından hazırlanan ve Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda 2 gün boyunca sahnelenen oyunlara tiyatroseverlerin ilgisi büyüktü.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın da katıldığı ilk gün oyunlarına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, akademik ve idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dünya Tiyatro Günü kapsamında; senaryosunu Öğr. Gör. Yasin AKYÜZ'ün yazdığı ve yönetmenliğini Arş. Gör. İrfan BUZCU ile paylaştığı savaşın yıkıcılığını konu alan 'Zamanın Dehlizinde Bir Kurşun' adlı oyun ve senaryosunu Güngör DİLMEN'in yazdığı ve yönetmenliğini Öğr. Gör. Züleyha ÇUBUK'un yaptığı Batı toplumunun uygarlık değerine eleştirel bir gönderme yapan 'Canlı Maymun Lokantası' adlı oyun Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanı ve öğrencileri tarafından sahneye taşındı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri YENER, alanında ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören sanatçı, eğitimci ve akademisyen yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydederek, Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle öğrencilerini sahne deneyimine açan Tiyatro Anasanat Dalı'nın tüm öğretim elemanlarını ve sahnede gösterdikleri başarı için öğrencileri kutladı.

Oyuncuları performanslarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ şunları dile getirdi:

"Her alanda hızlı bir gelişim sergileyen bir üniversite olarak, sosyal ve kültürel alana da önem vermekte, öğrencilerin dinamik bir öğrenim hayatı geçirmelerine ortam hazırlamaktayız. Böylelikle hayata bakışımızı değiştirecek etkinliklerin sergilenmesiyle hem gelişimimizi olumlu yönde ilerletmiş hem de ODÜ'ye renk katmış olacağız.

Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla gerçekleşen bu etkinlikte de 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde ilk öğrencilerini almış olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalının birlikte hareket etme duygusu gelişmiş akademisyenleri ve genç oyuncuları, estetik algıya hitap ederek o anın içinde olma hissini izleyicilere aktarmış ve tiyatro sayesinde her insana ulaşılabileceğini bir kez daha bizlere göstermişlerdir. Bu performanslarından dolayı kendilerini tebrik ediyor ve ayakta alkışlanacak daha nice oyunlar çıkarmaları dileklerimle çalışmalarında başarılar diliyorum."