Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıd. Alb. M. Zeki BODUR ODÜ'yü Ziyaret Etti

27.03.2014

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Mehmet Zeki Bodur, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı makamında ziyaret etti.

Nezaket ziyareti kapsamında gerçekleşen görüşmede SG Kurmay Kıdemli Albay M. Zeki BODUR, Sahil Güvenlik Komutanlığı hakkında bilgilendirme yaparken Karadeniz'in en uzun kıyı şeridine sahip ili olan Ordu'yu da kapsayan sorumluluk sahasında deniz güvenliğinin en iyi şekilde sağlanması adına kontrol ve denetimler yaptıklarını dile getirdi.

Sahil Güvenliğin görev ve çalışmaları hakkında bilgi alan ve yapılan ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, şunlara değindi:

"Sahil bölgelerinin güvenliğinde önemli bir yere sahip olan Sahil Güvenlik Komutanlığı, adeta denizlerin koruyucu kalkanıdırlar. Bu bakımdan denizlerimizdeki ticaretin ve güvenliğin sağlanması açısından sürdürmekte olduğunuz gayret ve sorumluluktan dolayı sizlere teşekkür ediyorum."

Ayrıca görüşme sırasında Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, Ocak ayı içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Üniversitemiz Fatsa MYO'na hibe edilen geminin, öğretim elemanları ve öğrencilerimiz için uygulamalı olarak denizciliğin tanıtılmasında ve eğitimlerin faydalı hale getirilmesinde önemli bir etken olduğunu belirtti.