Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, ODÜ'yü Ziyaret Etti

24.03.2014

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen nezaket ziyareti boyunca üniversitedeki yapılanma çalışmaları, gerçekleştirilen işbirlikler, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek uygulamalar, yürütülen akademik çalışmalar ve 2014-2015 eğitim-öğretim faaliyetlerine dair karşılıklı fikir alış-verişleri yapıldı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Metin ORBAY, ODÜ’ye gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde Ordu Üniversitesi'nin gelişiminin hızlı ve başarılı olarak ilerlemekte olduğunu ve bundan dolayı da eğitim ve bilime önemli katkılar sağladığını dile getirirken ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ şunları belirtti:

"Üniversiteler; bir ilin, bir bölgenin ve bir ülkenin gelişimi için sac ayaklarından birisidir. Burada okuyan öğrenciler de yaşam boyu öğrenme sürecinde bilgi, kültür, beceri kazanarak sürekli gelişim ve iletişim içerisinde kendilerine avantaj sağlayacak artıları elde edecek geleceğin bilimcileri, yarının donanımlı yetişmiş bireyleridir. Bizler üniversite yönetimi olarak, onların kendilerine avantaj sağlayacak bu artıları görebilmelerine yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaktayız. Diğer üniversitelerle gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri, üniversitemizin gelişimine katkı sağlarken, öğrencilerimizi de daha ileriye götürmektedir. Gerçekleştirilen bu ziyaretler toplumdaki gelişimin daha üst seviyelere çıkarılması için atılmış adımlardır. Bu adımlar sağlamlaştırıldığı takdirde de başarı için engellerin kaldırıldığına hep birlikte şahit olacağız."