Siber Saldırı-Virüs Duyurusu

Değerli Kullanıcılarımız,

Wanna Cry adlı virüs ülkemizde ve dünyada hızla yayılmaktadır. Bu virüs çok ciddi olup, bulaştığı sistem üzerinde belgelerinizi şifreleyerek erişilmez hale getirmektedir. Bu virüs kendini ağ üzerinde yayabilmekte ve birçok bilgisayara ulaşıp tahribat yapmakta ve verilere erişimi engellemektedir.

Çözüm olarak;

1. Bilgisayarınızı güncel tutmanız gerekmektedir. Windows sürümleri için sisteminize uygun güncel yamayı buradan indirip manuel olarak yükeyebilirsiniz.

2. Size gelen şüphelendiğiniz epostaları ve web sayfalarını açmayınız. Ekte gönderilen dosyaları indirmeyiniz. E-Posta içerisinde bulunan linklere tıklamayınız.

3. Bilgisayarınıza harici takılan USB bellek, Flash Kart gibi cihazları kullanırken dikkatli olunuz hatta şüpheli gördüğünüz cihazları bilgisayarınıza takmayınız.

4. Dosyalarınızın yedeğini mutlaka harici bir depolama aracına alınız ve bu aracı bilgisayarınızda takılı bırakmayınız.

5. Bilgisayarınızdaki antivirüs programını güncelleyiniz. Yok ise aşağıdaki kurulum talimatlarını takip ederek bilgisayarınıza yükleyiniz. (Antivirüs İndirme Sayfası İçin Tıklayınız )

Antivirüs Kurulum:

Üniversitemizde kullanılan antivirüs yazılımı kurulum paketi yenilenmiştir. Kullanıcılarımız kurulum dosyasını odu uzantılı e-postaları ile giriş yapabilecekleri BİDB Servis sistemi içerisinde bulunan antivirüs menüsünden indirebilirler.

Kullanıcılarımız mevcut antivirüs yazılımları üzerinden lisans bilgilerini resimdeki gibi kontrol edebilirler.

Merkezi antivirüs sunucusu üzerinden faklı işletim sistemleri için oluşturulan kurulum dosyaları otomatik olarak son sürüme güncellenmektedir, lisans bilgisi güncellemesi henüz gerçekleşmemiş ve lisans süresi ile ilgili (license has expired - lisans süresi doldu) uyarısı alan kullanıcılarımız istedikleri taktirde önceki antivirüs yazılımlarını Denetim Masası - Programlar ve Özellikler kısmından kaldırdıktan ve bilgisayarlarını yeniden başlattıktan sonra
BİDB Servis sistemi üzerinden indirdikleri dosya ile kurulumu gerçekleştirebilirler.

Antivirüs yazılımı ile ilgili her türlü sorun için BİDB Servis sistemi içerisindeki Teknik Servis kısmından genel talep formu oluşturabilirsiniz.