Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Grafik Tasarımı Bölümleri Özel Yetenek Sınavı

Özel Yetenek Sınav Klavuzu için tıklayınız

Sınav Broşürü için tıkalyınız

Online Başvuru için tıklayınız

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel ve Grafik Tasarımı Bölümlerine aşağıda belirtilen kontenjan ve şartlara göre 2015-2016 Eğitim- Öğretim Yılı için Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

BÖLÜM

ANASANAT DALI

KONTENJAN

BAŞVURU TARİHİ

SINAV TARİHLERİ

Grafik Tasarımı

Grafik

06- 26 Temmuz 2015

28 Temmuz 2015

29 Temmuz 2015

Heykel

Birinci Aşama Eleme Sınavı: 28.07. 2015  Saat: 09.30

İkinci Aşama  Yerleştirme Sınavı: 29.07.2015  Saat: 09.30

BAŞVURULAR
Başvuru koşulu:  2015 YGS puan türlerinin herhangi birinden 160 veya daha yüksek puan almış olmak.

Başvurular online veya Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı Ön Kayıt Bürosu’na şahsen başvurarak yapılacaktır.

SINAV YERİ

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Binası

SINAV İÇİN GETİRİLMESİ GEREKENLER

Adaylar önkayıt sırasında bilgisayardan çıktısını aldıkları Sınava Giriş Belgesi,

özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya geçerli pasaport) yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

Adaylar, son 6 ay içinde çekilmiş 4,5 x 6 cm boyutlarında üç adet fotoğrafı (yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş)  yanlarında bulundurmak zorundadırlar.  Bilgisayar yazıcı çıktısı ve fotokopi kabul edilmez.

* Birinci aşamayı geçen adaylar diploma, mezuniyet belgesi veya öğrenim durum belgesinin onaylı (aslı gibidir) suretini yanlarında getireceklerdir .

Ayrıca adayların, kurşun kalem, (HB- 2B), tükenmez kalem, silgi, kalemtıraş, 35x50cm boyutlarında mukavva veya duralit altlık,  iki adet kıskaç getirmeleri gerekmektedir.

Not: Adaylara sınavda kullanacakları kâğıtlar fakültemizce verilecektir. Adaylar sınav salonuna hiçbir ses ve görüntü kaydedici cihaz, cep telefonu, kamera ve benzeri elektronik aygıtla giremez.

• 2014 yılında merkezi sistem ve Özel Yetenek Sınavı ile herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna yerleşen adayların bunu belirtmeleri gerekmektedir.

* Yanlış beyanda bulunan adayların kesin kayıtları yapılmayacak, kesin kayıtları yapılan adayların ise kayıtları silinecektir.

Not: Özel Yetenek Sınavının yapılış biçimi, değerlendirilmesi, sonuçlarının duyurulması ve kesin kayıtlara ilişkin ayrıntılı bilgileri içeren Özel Yetenek Sınav Kılavuzuna Güzel Sanatlar Fakültesi internet sitesinden ulaşılabilir ve/veya ön kayıt sırasında temin edilebilir.